Πώς να κάνετε το βούρτσισμα των δοντιών, παιχνίδι!!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Η Ζωή Kρονάκη, μαμά δυο παιδιών, μας εξηγεί πως βοήθησε τα παιδιά της να αγαπήσουν το βούρτσισμα μέσα από μια ιστορία..


Μας υποδέχεται στο μπάνιο του σπιτιού της και ξεκινά την ιστορία της:

«Γεια σας κορίτσια και καλωσήλθατε στο σπίτι μου και συγκεκριμένα στο μπάνιο του σπιτιού μου. Επέλεξα στο σημερινό βίντεο να σας μιλήσω από εδώ γιατί η πονεμένη για μένα ιστορία του βουρτσίσματος των δοντιών των  παιδιών ξεκινάει από εδώ ακριβώς..

Δεν ξέρω αν για εσάς το βούρτσισμα των δοντιών των παιδιών σας ήταν εύκολη ιστορία , προσωπικά ζορίστηκα αρκετά.

Ειδικά με τον μικρό μου ο οποίος δεν ήθελε με τίποτε να βουρτσίσει τα δόντια του και έβρισκε απίστευτες δικαιολογίες ειδικά για να μην το κάνει μόνος του.. 

Μιλάμε για καθημερινή μάχη με την οδοντόβουρτα.. Και το αποτέλεσμα αμφίροπο..

Στην αρχή εφάρμοσα κάποιες συμβουλές από κάποιες πιο έμπειρες μαμάδες αλλά και από την παιδοδοντίατρο μας..

Άλλωστε σε αυτήν την ηλικία ( ο Γιώργος είναι 4) είναι λογικό το παιδί να μην μπορεί να συγκεντρωθεί στον σωστό καθαρισμό των δοντιών  οπότε ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι η μαμά ή ο μπαμπάς θα πρέπει να είναι δίπλα του για να νιώθει και αυτός ασφαλής!!

Αυτό το ακολουθήσαμε από την αρχή ωστόσο είχαμε φτάσει στο αντίθετο αποτέλεσμα..

Δηλ να βουρτσίζουμε εμείς τα δόντια του Γιώργου και ο Γιώργος να μην καταβάλει καμία προσπάθεια να τα βουρτσίσει μόνος του, να βαριέται.. να ρωτάει «πόση ώρα ακόμα», να του απαντάμε άλλο ένα λεπτό και πάει λέγοντας..

Επίσης προσπάθησα να ακολουθήσω και άλλον κανόνα ώστε  να συμφιλιώσω τον Γιώργο με την οδοντόβουρτα;;; 

 «Μπάνιο, δόντια, κρεβάτι»: Προσπαθήσαμε να γίνει ένα είδος ρουτίνας και ιεροτελεστίας το βραδινό πρόγραμμα μέσα στο σπίτι, και να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα σταδιακής χαλάρωσης.. Κάναμε μπάνιο, βουρτσίζαμε δόντια και μετά πηγαίναμε κρεββάτι.. Όχι ότι σε μένα λειτουργούσε σε καθημερινή βάση.. Πολλά χειμωνιάτικα βράδια επέστρεφα κομμάτια από την δουλειά..δεν είχα κουράγιο, φώναζα. < Γιώργοο τα δόντιαα σου..» , ο μικρός γκρίνιαζε πολύ και γενικά υπήρχε πάλι μια ανακατωσούρα..

Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν είμαι η μαμά του αυστηρού προγράμματος γι αυτό συνήθως δεν πετυχαίνει και πολύ..

Ας αφήσω όμως τις ενοχές στην άκρη και ας επιστρέψω στην μάχη της οδοντόβουρτσας..

Κι εκεί που νόμισα ότι τον έχασα τον πόλεμο πατριώτες, ξάφνου ξεδιπλώθηκε μπροστά μου η λύση του προβλήματος χάρη σε αυτήν εδώ την μαγική οδοντόβουρτσα..Την  Sunstar Gum 903 Light-Up Παιδική Οδοντόβουρτσα με Φωτάκι..

Αμέσως σκέφτηκα πόσο πολύ θα ενθουσιαζόταν βλέποντας ότι υπάρχει οδοντόβουρτσα με μαγικό φωτάκι το οποίο μάλιστα μας καθορίζει τον χρόνο του βουρτσίσματος.

Κάτι ακόμη όμως που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι και η ιστορία με τα μικρά τερατάκια που μένουν εκτός στόματος και συνοδεύουν τη συγκεκριμένη οδοντόβουρτα…

<Αυτό είναι ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα μου» σκέφτηκα…

Λοιπόν κορίτσια δεν θα ξεχάσω την μέρα που επέστρεψα από τη δουλειά στο σπίτι έχοντας μαζί μου το δωράκι του Γιώργου..

Λίγο πριν την καθιερωμένη γκρίνια μας για το βούρτσισμα ξεκίνησα την ιστορία..

«Λοιπόν Γιώργο εσύ ήξερες ότι υπάρχουν μερικά μικρά τερατάκια , τοσοδούλικα , που δεν μπορείς να τα δεις με το μάτι αλλά δημιουργούνται όταν τρώμε γλυκά και φαγητά και δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας..»;

Μιλάμε με κοιτούσε με μάτια γουρλωμένα…

«Και τι μπορούν να κάνουν αυτά τα τερατάκια μαμά»;;;

«Τίποτε φυσικά γιατί έχουμε εφοδιαστεί με αυτήν την οδοντόβουρτσα που έχει ένα μαγικό φωτάκι και εξολοθρεύει κάθε μέρα οτιδήποτε υπάρχει στο στόμα μας¨»

Ακόμη θυμάμαι τον ενθουσιασμό του ( πλάνο με τον μικρό πλάτη που κρατάει την οδοντόβουρτσα, παίζει και ενθουσιάζεται».

Από τότε και κάθε μέρα , παλεύουμε με τα μικρά τερατάκια και φυσικά εμείς ως super ήρωες με την Gum Light Up κερδίζουμε πάντα…

 

      

tags:

gum, video

tags:

gum, video