Ελένη Κρίτα: Όταν πέθανε η νύφη μoυ, ανέλαβα την εγγονή μου που ήταν 11 ετών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το ευρύ κοινό την γνώρισε μέσα από το "παρά πέντε", με τον αγαπημένο ρόλο της Μαριλένας, της συμπεθέρας της Ζουμπουλίας. Ωστόσο η Ελένη Κρίτα έχει μια μακρά διαδρομή στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η γνωστή ηθοποιός είναι παράλληλα και μαμά, αλλά και γιαγιά, που όμως μεγάλωσε το εγγόνι της σαν παιδί της, αφού πέθανε η νύφη της. Η Ελένη Κρίτα μίλησε για όλα στην εκπομπή "Μαμά-δες", για το πώς ξεπέρασε την επιλόχειο κατάθλιψη, όταν γέννησε, αλλά και στον τραγικό θάνατο της νύφης της, που άλλαξε τις ισορροπίες στη ζωή της.


«Ο γιος μου είναι μπαμπάς ο ίδιος, είναι 39 χρονών και είμαι και γιαγιά. Όταν “έφυγε” η νύφη μου, το εγγόνι μου ήταν 11 χρονών. Πριν ενάμισι χρόνο δηλαδή. Δύσκολο κομμάτι.  Ένιωσα ότι πρέπει να αναλάβω ένα μέρος του ρόλου της μητέρας. Είναι δύσκολο για τους πατεράδες σε αυτές τις ηλικίες να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο εξ ολοκλήρου. Χρειάζεται και το χέρι μιας γυναίκας. Ήρθε η μικρή στο σπίτι μου και ο γιος μου είναι σαν μπαμπάς του Σαββατοκύριακου».

Μίλησε για αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που έζησε, όταν γέννησε και πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη.

«Έπαθα κι εγώ τη γνωστή κατάθλιψη (σ.σ. επιλόχειο). Από την 5η-6η ημέρα έβαζα τα κλάματα καθημερινά. Νόμιζα ότι τελείωσε η ζωή μου. Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα., Οι πρώτοι μήνες, οι πρώτες 50 ημέρες ήταν δύσκολες. Σιγά σιγά μπόρεσα να συνηθίσω την ευθύνη, να την εντάξω στη ζωή μου».

Η Ελένη Κρίτα μίλησε για τη σχέση της με τον Μιμή Χρυσομάλλη, ο οποίος ήταν σταθμός στη ζωή της.

«Όταν χώρισα με τον άνδρα μου, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, ήταν και μικρός ο γιος μπυ, 4,5 ετών, οπότε ενώ στην αρχή μπυ φάνηκε περίεργο, στην πορεία μας βόλεψε πολύ. Ο γιος μπυ είχε πολύ καλή σχέση και με τον Μίμη και έλεγε έχω δύο μπαμπάδες».