Vegan κέικ σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη από την Μάγκυ Ταμπακάκη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Super vegan κέικ σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς μίξερ, χωρίς ζωικά λίπη! Η Μάγκυ Ταμπακάκη φτιάχνει την απόλυτη συνταγή που θα σοτυ λύσει τα χέρια, καθώς είναι ιδανική λύση για κολατσιό στο σχολείο!

Οι μαμάδες το αγαπούν αυτό το κέικ γιατί είναι μια υγιεινή πρόταση για σνακ, που το παιδί θα το φάει εντελώς αδιαμαρτύρητα και δε θα στο φέρει πίσω στο σακουλάκι άθικτο!


Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή και χωρίς φόρμα! Απλά ανακατεύεις πρώτα τα στερεά υλικά όλα μαζί  σε ένα μπολ, μετά τα υγρά σε ένα άλλο, τα ενώνεις και ρίχνεις το μείγμα μέσα σε ότι σκεύος έχεις στην κουζίνα για να ψήνεις στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ

2/3 της κούπας φυτικό γάλα
1,5 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
2 κουταλιές σούπας υγρή βανίλια
1/3 κούπας κακάο σε σκόνη
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη σοκολάτας (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι!

Καλή επιτυχία!

Μάγκυ Ταμπακάκη