Zέτα Δούκα: "Δεν μένουν μέσα όσοι δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους"

Ζωή: Καλημερίζω τη Ζέτα Δούκα στο κανάλι του Fivee Minute Mum Channel. Είμαστε μία κοινότητα μαμάδων, είμαστε εδώ και χαίρομαι πάρα πολύ που θα μιλήσουμε σήμερα.

Ζέτα: Χαίρομαι και εγώ πάρα πολύ που είμαι εδώ μαζί σας και που έχουμε, όλοι, βρει τρόπους να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Ίσως, όλο αυτό, είναι και λίγο καλύτερο, γιατί δε θα προλαβαίναμε να το κάνουμε αλλιώς, αν ζούσαμε κανονικά στην καθημερινότητά μας.

Ζωή: Αυτό είναι αλήθεια, γιατί με την τρέλα της καθημερινότητας δε μπορείς να συναντήσεις και ανθρώπους που πραγματικά θες να δεις, πέρα από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ζέτα:  Ναι Ζωή, έχεις δίκιο σε αυτό. Και εμείς, πόσες φορές, έχουμε πει να πάμε για καφέ μαζί και δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα και όμως τώρα βρήκαμε έναν τρόπο για να μιλήσουμε.

Ζωή: Ζέτα, αυτό που θέλω από σένα είναι να περάσεις πολύ σωστά μηνύματα μέσα από αυτήν την πλατφόρμα, όπως πολύ σωστά το κάνεις ήδη στα δικά σου social, γιατί δε θα μιλήσουμε μόνο για το τί μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας μες στο σπίτι και τα λοιπά αλλά και για άλλα πολύ σημαντικά πράγματα.

Ζέτα: Αυτό που πρέπει σίγουρα όλοι να καταλάβουμε είναι το ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι. Όσοι άνθρωποι το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα και το έχουν κάνει καλά έκαναν, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι με βάση την κρίση τους δεν το έχουν κάνει ακόμα, οπότε τώρα το κράτος, λόγω του ότι αυτό που βιώνουμε είναι ένας βιολογικός πόλεμος, πρέπει να πάρει πιο αυστηρά μέτρα για να φέρει η χώρα μας με επιτυχία εις πέρας και αυτή την κατάσταση.

Ζωή: Ζέτα, πιστεύεις ότι όντως χρειαζόμαστε αυτά τα τόσο αυστηρά μέτρα και τον «κάκο μπάτσο»?

Ζέτα: Σίγουρα το χρειαζόμαστε, γιατί είμαστε ένας λαός, ο οποίος με βάση την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας είναι πολύ εξωστρεφής, αλλά δεν το χρειαζόμαστε μόνο εμείς, το χρειάζονται όλοι οι λαοί.

Ζωή: Εσύ θα νιώσεις πιο ήρεμη αν δεις αυτό το Σαββατοκύριακο να κλείνουν τα διόδια και να κυκλοφορεί πολλή αστυνομία έξω, να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία και τα λοιπά?

Ζέτα: Θεωρώ ότι έχουμε ήδη αργήσει. Θα έπρεπε, αυτά τα μέτρα, να τα έχουν πάρει από προχθές, έτσι ώστε να προλάβουν αυτή τη μεγάλη έξοδο που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο, η  οποία έγινε από ανθρώπους που είναι κοντά στην ηλικία μας και λίγο μικρότεροι ή μεγαλύτεροι και οι περισσότεροι έχουν και παιδιά. Δηλαδή, δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν. Έχουν γεμίσει τα νησιά, στη Σαλαμίνα δεν προλαβαίνουν να βάζουν ferryboat, γιατί είναι πάρα πολύς ο κόσμος που πάει. Οι ηλικιωμένοι δεν το καταλαβαίνουν εύκολα, γιατί από μία ηλικία και μετά είναι και ξεμοραμένοι, πρέπει να τους εξηγήσεις πάρα πολλές φορές κάτι για να το καταλάβουν,  όπως ακριβώς και στα παιδιά. Τώρα εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε να περνάμε καλά, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να πράξουμε σωστά, έτσι ώστε να είμαστε όσο πιο άμεσα γίνεται πίσω στην καθημερινότητά μας. Ούτε τους εφήβους μπορείς να κατηγορήσεις, γιατί έχουν και αυτοί το δικό τους ταπεραμέντο. Οι άνθρωποι στην ηλικία μας είναι αυτοί που το έχουν προκαλέσει όλο αυτό.

Ζωή: Έχεις φίλους στο εξωτερικό, οι οποίοι σου εξηγούν λίγο πώς είναι η κατάσταση και εκεί?

Ζέτα:  Έχω δυο-τρεις καλούς φίλους στη Γερμανία, όπου εκεί είχαν πάρει λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα, δεν είχαν λάβει τόσο αυστηρά μέτρα όσο ήταν νωρίς και έτσι έχουν πάρα πολλά κρούσματα και πάρα πολλούς νεκρούς. Και στην Ολλανδία που είναι η αδερφή μου μαζί με την ανιψιά μου, έχουν και εκεί καθυστερήσει, αλλά έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν πια. Και στην Αγγλία έχω κάποιους γνωστούς και εκεί το πήραν είδηση, τώρα βγήκε το sky news και έδειξε πόσο σημαντική είναι αυτή η αρρώστια και αυτή η πανδημία, όπως στην Ιταλία που δεν προλαβαίνουν να μετράνε τους νεκρούς. Υπάρχουν χώρες που βάζουν στο επίκεντρο την οικονομία τους και λένε « εντάξει, όσοι αρρώστησαν αρρώστησαν, είμαστε αρκετά εκατομμύρια. Και στη Σουηδία το έχουν κάνει. Γενικότερα, το έχουν κάνει πολλές χώρες αυτό στην αρχή, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν καλύτερα τα πράγματα. Στη Σουηδία που έχω δύο φίλες, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο και μένουν από μόνες τους σπίτι, γιατί στη χώρα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, μέχρι χθες τουλάχιστον.

Ζωή:  Έβλεπα σήμερα μία συνέντευξη από έναν Έλληνα που ζει στο Βιετνάμ και έλεγε ότι από την πρώτη μέρα λάβαμε μέτρα και τα κρούσματα συνολικά είναι 17, το οποίο είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα όσον αφορά το πόσο νωρίς και πόσο σοβαρά λαμβάνονται τα μέτρα.

Ζωή: Εσύ τώρα τί θα ήθελες να πεις στον κόσμο που μας βλέπει?

Ζέτα: Δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ σε όλους αυτούς τους εγκληματικούς εκδρομείς, οι οποίοι έφυγαν, γιατί σε μία κατάσταση άρνησης γενικότερης, ο άλλος όταν σε ακούσει να μιλάς για αυτό το πράγμα θα σε κλείσει και όχι απλά θα σε κλείσει, αλλά θα σε μισήσει κιόλας. Δεν έχει νόημα να απευθυνθείς σε αυτά τα άτομα, σε αυτούς μπορούν να μιλήσουν μόνο περιοριστικά μέτρα, κυρώσεις και πρόστιμα. Ούτως ή άλλως, μέσα από τα social media μου, επικοινωνώ με τον κόσμο που είναι να επικοινωνήσω. Εγώ θα μιλήσω σε όλες τις μανούλες με τα παιδάκια. Εγώ είμαι πολύ τυχερή που έχω κήπο κάτω και έτσι, μέσα στον περιορισμό του σπιτιού, μπορούμε και παίρνουμε λίγο τον αέρα μας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Μου στέλνουν άνθρωποι που ζουν σε 50 τετραγωνικά και με ρωτάνε τί μπορούν να κάνουν με τα παιδιά τους. Με αυτούς συμπάσχω και θα περάσουν όλα. Ζωή, θεωρώ ότι μετά το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα.

Ζωή:  Μένουμε σπίτι! Αυτό το σύνθημα στέλνουμε. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι είναι λίγο περισσότερο τυχεροί, γιατί μένουνε σε κάποια σημεία που δεν είναι τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, όπου η κατάσταση είναι χειρότερη. Βέβαια και όσοι μένουμε στα περίχωρα δεν θα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του ότι επειδή έχουμε ένα βουνό ή μία θάλασσα κοντά θα πρέπει να πηγαίνουμε με τους γείτονες και τους φίλους μας στη θάλασσα ή στο βουνό για βόλτα και τα λοιπά, γιατί παρατηρείται και αυτό το φαινόμενο, εκτός από τους εκδρομείς.

Ζέτα: Έχεις δίκιο και εγώ που μένω στα νότια προάστια, ειδικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είδα πάρα πολύ κόσμο να είναι στις παραλίες και να μην κρατάνε ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όμως μπορώ να το δικαιολογήσω, γιατί το προηγούμενο σαββατοκύριακο πολύ λίγοι είχαν καταλάβει αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μία εβδομάδα, έχει μειωθεί αισθητά ο κόσμος, ο όποιος βγαίνει έξω ή θα βγουν έξω για πολύ λίγη ώρα και θα κρατάνε τις αποστάσεις που πρέπει και εγώ, δηλαδή, βγαίνω δυο-τρεις φορές την εβδομάδα για λίγο περπάτημα. Πήγα και για το μισάωρο τρέξιμο μου, αλλά σε δρόμο που δεν είχε άλλο κόσμο και ακόμα και αν πετύχω κάποιον, πήγαινα στο απέναντι πεζοδρόμιο για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ζωή:  Ζέτα και εμένα η μαμά μου που μένει κάπου πάρα πολύ μακριά, όταν θα βγει έξω και δει κάποιον από μακριά να έρχεται, αλλάζει πεζοδρόμιο κατευθείαν και της λέω ότι κάνει πολύ καλά.

Ζέτα: Ναι, Ζωή, και τον αέρα μας θα πάρουμε λίγο και στο μπαλκόνι θα βγούμε αυτές τις μέρες που έχει και πολύ ωραίο ήλιο.

Ζωή:  Ζέτα, είναι ευκαιρία και εσείς οι ηθοποιοί, τώρα, να μιλήσετε με το κοινό σας και με αυτό που συμβαίνει να ανοίξετε διαύλους επικοινωνίας διαφορετικούς και να βρείτε έναν τρόπο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας και για τον υπόλοιπο κόσμο, να το μεταφέρετε δηλαδή στον υπόλοιπο κόσμο.

Ζέτα: Εγώ δεν μπορώ, δυστυχώς, να τα κάνω εύκολα αυτά, γιατί δεν είμαι πάρα πολύ καλή με την τεχνολογία. Και για να το κάνουμε αυτό τώρα μου πήρε λίγη ώρα πριν, αλλά είμαι πάρα πολύ ανοιχτή και θα το επιθυμούσα.

Ζωή: Ζέτα για σκέψου το, γιατί είσαι πολύ δημιουργική, παρόλο που δεν είσαι τόσο καλή με την τεχνολογία.

Ζέτα: Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι, παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες πρέπει να μένουμε στο σπίτι όλη την ώρα με τον σύντροφό μας,  με την οικογένειά μας και να υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να πάρουμε λίγο αέρα και να μην μπορούμε, σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν μέσα όσοι δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, δηλαδή είναι ένας τρόπος να μείνουμε λίγο μόνοι μας με τον εαυτό μας και να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για εσωστρέφεια, για ενδοσκόπηση. Απευθύνομαι και στους ανθρώπους που έφυγαν, οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους με τον εαυτό τους ούτε ένα δευτερόλεπτο και έχουν πάρει τα βουνά, τις θάλασσες και τα νησιά. Ελπίζω, όμως, να υπάρξουν άτομα, τα οποία θα καταφέρουν αυτές τις μέρες να κάνουν την ψυχανάλυση για τον εαυτό τους και να γνωρίσουν κάποια σημεία του εαυτού τους που δε γνώριζαν πριν. Είναι ευκαιρία να κάνουμε και τα beauty μας, να περιποιηθούμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, να κάνουμε και τη γυμναστική μας.

Ζωή: Ζέτα, έχεις απόλυτο δίκιο και σε ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα που περνάς.

Ζέτα:  Είναι ευκαιρία να βρούμε κι άλλους τρόπους να είμαστε περιποιημένες γυναίκες ακόμα και τώρα που καθόμαστε μέσα στο σπίτι.

Ζωή:  Είσαι μία κούκλα, παρόλο που είσαι άβαφη. Σε ευχαριστούμε πολύ που ήσουν συην παρέα μας!

Ζέτα: Εγώ σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω την επόμενη φορά που θα τα πούμε, να αγκαλιαστούμε. Φιλιά πολλά!

tags:

video

tags:

video