Ρισκάρουν οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λέει η υφυπουργός Παιδείας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Χαμηλό παραμένει το ποσοστό των εμβολιασμών στα παιδιά 12-15 ετών όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ έχει αυξηθεί το ποσοστό των παιδιών 15-18 ετών που έχουν κάνει το εμβόλιο.

"Είναι χαμηλά τα ποσοστά, ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός, αλλά όλη αυτή η καμπάνια ενημέρωσης και η συμμετοχή των παιδιάτρων στην διαδικασία, με εμβολιασμούς και στο σπίτι, θα αποδώσει, προφανώς όχι πλήρως", συμπλήρωσε η κ. Μακρή.


"Δεν είναι ρίσκο για τον εμβολιασμένο μαθητή η παρακολούθηση μαθημάτων, ρίσκο δεν είναι να εμβολιάσεις ένα παιδί, αλλά για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους", είπε η κ. Μακρή, λέγοντας ότι καθώς πολλά παιδιά είναι ασυμπτωματικά, είναι καταλυτική η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Αναφορικά με τα παιδιά σε κάθε τμήμα, η κ. Μακρή είπε ότι "ο μέσος όρος μαθητών είναι 17 παιδιά ανά τάξη στο Δημοτικό και 19 παιδιά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση", υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι μεγάλη η διαφορά στα αστικά κέντρα λόγω του μικρότερου αριθμού σε νησιά" και ότι "ο αριθμός των 27 μαθητών ανά τάξη δεν ξεπερνιέται πουθενά". 

Για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την ύπαρξη κρουσμάτων σε μια τάξη, και το όριο της νόσησης άνω του 50% του τμήματος, ώστε αυτό να κλείσει, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε: «Οι γονείς όπως και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά έχουν έως τώρα συνεργαστεί άριστα και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν. Αν τυχόν διαπιστωθεί κρούσμα σε μία τάξη, είναι τόσο μεγάλος ο έλεγχος, είναι τόσο καλή η ιχνηλάτηση, που θα γίνεται με self test, ώστε η νόσηση του 50%+1 παιδιών μιας τάξης, ώστε να κλείσει το τμήμα, δεν φαίνεται εύκολο, με βάση και τις οδηγίες των ειδικών» είπε.