Η Μαρία Σολωμού τάσσεται υπέρ της συνεπιμέλειας γιατί «κάθε παιδί δικαιούται δυο γονείς» (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι αλλαγές στον Οικογενειακό Δίκαιο μετά από 37 χρόνια, πολύ σύντομα θα αποτελούν νόμος του κράτους. Η σημαντικότερη αποτελεί την συνεπιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου των γονέων.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Η ηθοποιός Μαρία Σολωμού τάσσεται υπέρ της συνεπιμέλειας των τέκνων, άλλωστε αυτό το μοντέλο έχει επιλέξει και στη δική της ζωή, για τον γιο της, μετά το χωρισμό με τον σύντροφό της, επίσης ηθοποιό, Μάριο Αθανασίου.

Η γνωστή ηθοποιός και εσχάτως παρουσιάστρια, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, ενώνει την φωνή της με αυτή των "Ενεργών Μπαμπάδων" και συντάσσεται με το αίτημα για κοινή γονική ανατροφή.

  • "Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο από δύο γονείς, και δικαιούται να τους έχει, ανεξάρτητα του εάν συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο νομικό δεσμό.
  • Στην γονική αγάπη δεν υπάρχουν αντίπαλες «ομάδες», μα το κοινό ενδιαφέρον των γονέων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών τους."

Είναι τα μηνύματα που στέλνει η Μαρία Σολωμού μέσω του τηλεοπτικού σποτ.

Με συνέπεια στο έργο και την αποστολή της για εμπέδωση του μηνύματος της αναγκαιότητας για την μεταρρύθμιση του Δικαίου των σχέσεων γονέων και τέκνων, προς την κατεύθυνση της κατά τεκμήριο νόμου ισότητας των γονέων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έναντι των παιδιών τους, η ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού» εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις φωνές επωνύμων, αναγνωρίσιμων, ευαισθητοποιημένων Ελλήνων από όλους τους χώρους.

"Η νομιμότητα, η θεωρία των ατομικών δικαιωμάτων, η επιστήμη και η απτή πραγματικότητα επιτάσσουν να θεσπιστεί η Συνεπιμέλεια, του ίσου χρόνου μεταξύ των γονέων και της εναλλασσόμενης κατοικίας. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και δικαιούνται να ανατρέφονται εξίσου και από τους δύο γονείς μετά από έναν χωρισμό με ίσο χρόνο στις δύο οικίες των γονέων τους εφόσον αυτοί είναι επαρκείς στον γονικό τους ρόλο"αναφέρουν οι Ενεργοί Μπαμπάδες.