Μαρία Σολωμού: "Η συνεπιμέλεια είναι σωστή εφόσον την θέλει και ο πατέρας. Αλλιώς δε θέλω ούτε εγώ"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για την συνεπιμέλεια των παιδιών από τους γονείς τους, όταν εκείνοι παίρνουν διαζύγιο, αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε εκείνη και ο Μάριος Αθανασίου να μεγαλώσουν τον γιο τους μετά το χωρισμό τους, μίλησε η Μαρία Σολωμού στην εκπομπή Mega Stories.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Αρχικά, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το πως βίωσε ο γιος της Νικόλας το χωρισμό των γονιών του. "Όταν χωρίζεις βιώνεις κάποιο πένθος. Το πρώτο που σκέφτηκα όταν χωρίζαμε (με τον Μάριο Αθανασίου) ήταν το πώς θα το πω στο παιδί γιατί του είχε μεγάλη αδυναμία. Ήταν δυο χρονών. Το βράδυ που μετακόμισε ο Μάριος, πήδηξε από το κρεβατάκι του και ήρθε κι έπεσε στη θέση του πατέρα του στο κρεβάτι… Δεν τον ζήτησε ποτέ αλλά ήρθε και ξάπλωσε στη θέση του. Δεν αναρωτήθηκε ποτέ… Η παιδοψυχολόγος μου είπε “πρέπει να του μιλήσεις και να του εξηγήσεις ακριβώς ότι έχετε χωρίσει” αλλά εγώ δεν μπορούσα. Παρ’ όλα αυτά, κάπως δεν χρειάστηκε… ήξερε".

Επίσης, εξήγησε γιατί προτίμησε να μετακομίσει εκείνη από το σπίτι και να το αφήσει στον Μάριο Αθανασίου και στη νέα του οικογένεια.

"Ο Μάριος έκανε άλλα δυο παιδιά. Κάποια στιγμή το παράπονό μου ήταν αν αυτό το παιδί θα πει μεγαλώνοντας “γιατί ο μπαμπάς μου ζει με τις αδελφές μου και δεν ζει μαζί μου”. Ο Μάριος τον ήθελε. Ήθελε και τα τρία παιδιά του μαζί. Έφυγα εγώ από το σπίτι για να μην αλλάξει ο Αλέξανδρος δωμάτιο και είπα στον Μάριο να ‘ρθει εκείνος και δεν είχα και κανένα πρόβλημα. Επίσης, με τον Μάριο επειδή είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και δεν ταιριάξαμε ποτέ, έχουμε πάντα διαφορετικές απόψεις στο οτιδήποτε. Οπότε κάναμε το εξής… Όσο έμενε μαζί μου αποφάσιζα εγώ, όσο μένει με τον πατέρα του αποφασίζει εκείνος. Μου λείπει πολύ ο Αλέξανδρος αλλά είναι ένα άλλο παιδί τώρα, είναι ένα μεγάλο παιδί. Δεν ήθελα ποτέ άλλο παιδί. Αυτό το παιδί μου λείπει”, ανέφερε η Μαρία Σολωμού.

Η ηθοποιός και μητέρα, αναφέρθηκε και στην συνεπιμέλεια που προωθεί το νομοσχέδιο για το νέο Οικογενειακό Δίκαιο, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας.

«Δε γίνεται αλλιώς. Τα διαζύγια πια είναι ό,τι πιο σύνηθες. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και των αντρών και των γυναικών. Θα πάρω το μέρος των γυναικών, ως γυναίκα και θα πω ότι δεν είναι όλοι καλοί σύζυγοι και σύντροφοι. Ξέρω πολλά παραδείγματα ανθρώπων που χώρισαν και εξαφανίστηκαν από το παιδί τους. Όταν κάνεις ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι έχεις μία εφ’ όρου ζωής υποχρέωση. Δεν μπορείς; Νιώθεις ότι θες να φύγεις; Πες το, ή μην κάνεις παιδί. Αλλά είναι μια υποχρέωση. Η ευκολία που κάνουμε γάμους και παιδιά με τρελαίνει. Κανένας δικαστής δε θα με υποχρεώσει να δω το παιδί μου, αν δεν θέλω. Ναι, το νομικό πλαίσιο είναι σωστό να υπάρχει και είναι σωστή η συνεπιμέλεια εφόσον το θέλει ο πατέρας. Γιατί αν δεν το θέλει ο πατέρας, τότε δε θέλω εγώ να του το δώσω», είπε η Μαρία Σολωμού.