Έλενα Χαραλαμπούδη: Οι περιπέτειες της μικρής Φαίδρας στον Επιτάφιο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το Πάσχα είναι ίσως πιο ευλαβική και κατανυκτική γιορτή της Ορθοδοξίας. Τα παραδοσιακά μας έθιμα το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο. Κουλούρια, τσουρέκια, κόκκινα αυγά και λαμπάδες! Αχ πως τις περιμένουν όλα τα παιδιά από το νονό ή τη νονά, μαζί με το δωράκι τους.

Και εκκλησία! Κάθε βράδυ όλοι οι πιστοί στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Η κορύφωση του θείου δράματος συμβαίνει την Μεγάλη Πέμπτη με τη σταύρωση και την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί με την Αποκαθήλωση και το βράδυ με την περιφορά του Επιταφίου.


Μέρες που είναι η μαμά Έλενα Χαραλαμπούδη θυμάται την πρώτη φορά της ενός χρόνου έτους κόρης της, Φαίδρας, στον Επιτάφιο.

Η Έλενα Χαραλαμπούδη αποφάσισε να περιγράψει σε ένα βίντεο του 5 min mum τη μέρα που πήγε στον Επιτάφιο με τη Φαίδρα και έγινε ένας πανικός.Το μωρό μπουσουλαγε κάτω από τον Επιτάφιο, φώναζε και η μαμά Έλενα Χαραλαμπούδη ήταν σε απόγνωση...

Δείτε το απολαυστικό βίντεο και σκεφτείτε αν έχετε ζήσει κι εσείς μια ανάλογη εμπειρία.

Φέτος, τεσσάρων ετών πλέον, η δεσποινίς Φαίδρα θα ξαναπάει στον Επιτάφιο, αλλά σίγουρα τα βιώματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, με την μαμά Έλενα να παρακολουθεί πιο ήρεμη τη Θεία Ακολουθία, χωρίς να αγχώνεται για επικίνδυνες καταστάσεις...