Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Αν με ρωτούσε κάποιος να γράψω την πιο συχνή ενοχή όλων όσων ξεκινούν μια νέα πιο υγιεινή διατροφή, θα απαντούσα χωρίς καν να το σκεφτώ., Τα τσιμπολογήματα!


Το πρώτο πια πράγμα που δίνω σε όποιον ξεκινάει ένα πρόγραμμα διατροφής μαζί μου είναι το μαγικό χαρτάκι με τις συνταγές για πεντανόστιμα αλλά και άκρως υγιεινά σνακ. Και αφού επίσημα μπήκε ο Μάρτιος που σχεδόν όλοι μας αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και την διατροφή μας , θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το μαγικό χαρτάκι με τα πεντανόστιμα και υγιεινά σνακ.

Μόλις αυτές οι απλές συνταγές μπούνε στην καθημερινότητά σας, θα γεμίσετε ενέργεια και θα σταματήσετε να έχετε τύψεις για τα τσιμπολογήματά σας. Περιμένω τα σχόλια σας.

Ξεκινάμε!

1. Ποπ κορν κουνουπιδιού

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

1 κουνουπίδι – τα “λουλούδια” του κομμένα σε μέγεθος ποπκορν
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων το κομμένο κουνουπίδι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το σακουλάκι καλά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας σε γυάλινο δοχείο και διατηρείτε για 5 ημέρες!

2. Μπάλες ενέργειας με κακάο

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κούπες χουρμάδες
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μέχρι να λειώσουν. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μαζί. Παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλίτσες. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας σε γυάλινο δοχείο και διατηρείτε για 7 ημέρες αν και πιστέψτε με δεν θα φτάσουν μέχρι εκεί εκτός αν κάνετε διπλή δόση.

3. Μπάρες δημητριακών ψυγείου

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

1 κούπα ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
1 κούπα χουρμάδες
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα

Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μέχρι να λιώσουν. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μαζί. Παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε μια λαδόκολα. Έπειτα τοποθετούμε μια ακόμα λαδόκολα από πάνω και πιέζουμε το μείγμα μέχρι το πάχος που θέλουμε τις μπάρες μας και το βάζουμε έτσι όπως είναι στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Έπειτα αφαιρούμε τις λαδόκολες και κόβουμε σε μπάρες που τις διατηρούμε στο ψυγείο για 7 ημέρες.

4. Χούμους με κουρκουμά και μέλι

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

1 κούπα ρεβύθια μουλιασμένα
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. μέλι
λίγο αλάτι και λίγο νερό

Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Θα προσθέσουμε νερό αν χρειαστεί μέχρι να γίνει ένα αφράτο και παχύρευστο μείγμα. Μπορούμε να το βάλουμε σε μικρά βαζάκια στο ψυγείο μας με καρότα και να το διατηρήσουμε για 4 ημέρες.

5. Βάζο με ξηρούς καρπούς

Μετατρέψτε τα ένοχα τσιμπολογήματα σε απόλαυση!

1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα καρύδια
1 κούπα φυστίκια Αιγίνης ή κολοκυθόσποροι
½ κούπα αποξηραμένα φρούτα
1 κ.σ. μέλι

Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια σε ένα μικρό ταψί και τα ανακατεύουμε με το μέλι. Τα βάζουμε στον φούρνο για 10᾽περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μετά προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης και τα αποξηραμένα φρούτα και τα βάζουμε όλα σε ένα γυάλινο βάζο.