Μαντώ Γαστεράτου: Πώς περνάει με τον μπέμπη της μένοντας σπίτι ( interview)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαντώ: Καλησπέρα Ζωή μου! Σήμερα, λόγω του κορωναϊού, θα τα πούμε φορώντας πυτζάμες χαχαχα.

Ζωή: Μαντώ έχεις δίκιο! Λόγω των ημερών, πιστεύω ότι έτσι θα κάνει τις βιντεοκλήσεις όλος ο κόσμος για τη δουλειά του. Από πάνω με κοστούμια και τα λοιπά και από κάτω με πυτζάμα, σίγουρα. Θα ήθελα να μου πεις εσύ πώς περνάει αυτές τις μέρες το 24ωρο μιας μωρό-μάνας.


Μαντώ: Ζωή είναι τέλεια! Εν τω μεταξύ, το αστείο είναι ότι εγώ μετά τον τοκετό ήμουν για 40 μέρες σε καραντίνα. Επιστρέφω στη Μενεγάκη για μία εβδομάδα και τώρα ξαναμπαίνω σε καραντίνα. Αρχικά,πρέπει να πω ότι έχω ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο βιντεάκι που περιγράφω τις 40 μέρες μιας λεχώνας και θα σας το δώσω για το Five Minute Mum Channel. Είναι έτοιμο. Nα μπείτε όλοι να το δείτε. Εκτός από αυτό, είμαι πάρα πολύ τυχερή, γιατί εκεί που τελείωσαν οι 40 μέρες και ξαναγύρισα στη δουλειά μου, μετά από 5 μέρες βγαίνει η καραντίνα για τον κορωναϊό, με αποτέλεσμα να επιστρέψω πάλι στο σπίτι μου και να περνάω 24 ώρες το 24ωρο με τον μπέμπη μου, κάτι το οποίο ήθελα πάρα πολύ! Πρέπει να τονίσω ότι δεν χαίρομαι που υπάρχει αυτή η αρρώστια, γιατί μπορεί κάποιος να το παρεξηγήσει. Απλά χαίρομαι που θα περνάω πάλι όλη την ώρα με το μωρό μου.

Ζωή: Μαντώ, σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι αυτό τον καιρό μένουμε σπίτι. Είναι ώρα να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα, να περνάμε περισσότερη ώρα με δικά μας πρόσωπα και ειδικά όσες είμαστε μανούλες να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, κάτι το οποίο στην καθημερινότητά μας την κανονική δεν είναι τόσο εύκολο.

Μαντώ: Εντωμεταξύ, αυτό που κάνουμε τώρα θα υπάρξει όντως σαν στήλη? Μου αρέσει πάρα πολύ! Το γουστάρω τρελά, είναι θεϊκό!

Ζωή: Ναι, εννοείται! Τί θα κάνουμε δύο μήνες μέσα στο σπίτι? Θα περνάμε και εμείς έτσι τα δικά μας μηνύματα, μιλώντας με διάφορες μανούλες με αυτόν τον τρόπο.

Μαντώ:  Πότε θα το βγάλουμε αυτό?

Ζωή:  Θα το βγάλουμε σήμερα, μόλις τελειώσουμε, κατευθείαν!

Μαντώ: Τέλεια! Να μου στείλεις διεύθυνση να το κοινοποιήσω παντού, γιατί είναι υπέροχο! Μου αρέσει πάρα πολύ, το γουστάρω απίστευτα!!

Ζωή: Εγώ πρέπει να σου πω ότι ήδη έχει αρχίσει να βγαίνει η ρίζα στο μαλλί και έχω αρχίσει να τη βάφω με σκιά, εφόσον δε μπορώ να πάω στο κομμωτήριο, γιατί δεν την παλεύω αλλιώς χαχαχα.

Μαντώ:  Ζωή, έχεις απόλυτο δίκιο! Είναι και αυτός ένας τρόπος. Τώρα ήρθε η ώρα να περιγράψω το 24ωρο μιας μανούλας αυτές τις μέρες όταν έχει μωράκι.

Ζωή: Ναι, αυτό που θέλω από σένα είναι να μας δώσεις κάποια tips για το πώς περνάς τη μέρα σου με το μωρό σου, αλλά και με το σύζυγό σου, μιας που και οι σύζυγοι, πλέον, μένουν στο σπίτι αυτές τις μέρες.

Μαντώ: Κοίτα, ο δικός μου άντρας, ο Νίκος, παρόλο που είναι σε δουλειά γραφείου, αυτές τις μέρες πρέπει να είναι στο γραφείο, γιατί ασχολείται με μίνι μάρκετ, οπότε λόγω της μεγάλης ζήτησης διαφόρων προϊόντων από τον κόσμο, πρέπει να είναι εκεί για να προμηθεύει διάφορα καταστήματα συνεχώς. Γενικά, εγώ με το μπέμπη, πλέον, έχω βρει την καθημερινότητά μας, δεν είναι όπως τις πρώτες 40 μέρες που δεν είχαμε κάτι τόσο σταθερό.

Ζωή: Γενικά, σε  τί φάση βρίσκεται ο μπέμπης?

Μαντώ: Γενικά, τρώει ανά 4 ώρες και είναι πάρα πολύ ήσυχος, οπότε είμαι τυχερή. Εγώ συνεχίζω να θηλάζω το μπέμπη, παρόλο που το συζητάγαμε όταν ήμουν έγκυος.

Ζωή: Μπράβο Μαντώ! Πολύ σημαντικό αυτό! Γενικά, τώρα κλείνεις δύο μήνες περίπου όπου θηλάζεις το μπέμπη?

Μαντώ:  Κλείνω τρεις μήνες, σχεδόν. Γενικότερα, η κατάσταση της καραντίνας με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο θηλασμό και στο να διαχειριστώ καλύτερο την τράπεζα γάλακτός μου, έτσι ώστε να συνεχίσω να το θηλάζω για κάποιο καιρό ακόμα και να μην αναγκαστώ, λόγω του ότι θα λείπω για τη δουλειά και τα λοιπά να ξεκινήσω μεικτό θηλασμό. Θέλω αποκλειστικά να το θηλάζω κανονικά. Άσχετα, όμως, από αυτό, το 24ωρο περνάει πάρα πολύ ωραία, δηλαδή ξυπνάμε το πρωί, θα φάμε, θα πούμε τα δικά μας μαζί με το μπέμπη. Τώρα, εδώ και μία εβδομάδα, έχει αρχίσει και να μου γελάει. Θα βγούμε έξω εδώ στον κήπο μου κάνουμε καμία βόλτα με το καρότσι.

Ζωή: Θέλω να μου πεις, εσύ όταν το μωρό κοιμάται, τί κάνεις, ενώ είσαι κλεισμένη μέσα, για σένα? Χορεύεις, μαγειρεύει, έχεις κάνει γυμναστική? Με τί ακριβώς ασχολείσαι?

Μαντώ: Γενικότερα, αυτές τις μέρες έχω βρει τον εαυτό μου. Έχω ξεκινήσει να γυμνάζομαι, βγαίνω έξω στον κήπο με τα αθλητικά μου, κάνω γιόγκα, τρέχω γύρω-γύρω σαν την τρελή, γελάει ο κόσμος από απέναντι, αλλά δε με νοιάζει καθόλου, σκέφτομαι διάφορες ιδέες για βιντεάκια για το κανάλι μου, τις γράφω, έχω χρόνο να γυρίσω βιντεάκια, εφόσον δεν είμαι πλέον σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι, έχω αρχίσει να ψάχνω και να βρίσκω καινούργια χόμπι, έχω αρχίσει να ασχολούμαι με πράγματα που ποτέ δεν είχα χρόνο να κάνω, όπως για παράδειγμα διαβάζω ένα βιβλίο. Γενικότερα, έχω βρει χρόνο για τον εαυτό μου, κάνω πράγματα για μένα. Επίσης, μαγειρεύω κάθε μέρα, κάτι το οποίο είναι κάτι που λατρεύω! Αυτό είναι κάτι, το οποίο θα αρέσει πάρα πολύ στη Μαματσίτα.

Ζωή:  Έχεις δίκιο, θα τρελαθεί.

Μαντώ: Να σε ρωτήσω. Πότε θα κάνω κάτι μαζί με τη Μαματσίτα? Θέλω να κάνω μία συνταγή μαζί της.

Ζωή:  Θα αρχίσουμε να τη βγάζουμε συχνά τώρα και τη Mαματσίτα για να δίνει και ιδέες για να μαγειρεύουμε τώρα αυτές τις μέρες. Τελευταία ερώτηση, για να μην το ξεχάσω, πριν κλείσουμε. Αυτό τον καιρό που είσαι σε καραντίνα, έχεις μπει κάποιο βράδυ που ο μπέμπης κοιμάται στο mood  του να βάλεις κάποιο από τα φορεματά σου,  να βάλεις τακούνια, να βαφτείς και να περιμένεις το Νίκο?

Μαντώ: Είσαι τρελή? Σιγά μην κάτσω να βαφτώ και να βάλω τακούνια για να κάτσω μέσα στο σπίτι και να περιμένω το Νίκο. Θα σου πω, όμως, κάτι άλλο που κάνω. Επειδή έχεις πάρα πολύ χρόνο, μπορείς να μπεις να κάνεις ένα πολύ ωραίο μπάνιο, να βάλεις όλες τις ενυδατικές σου, να κάνεις το πόδι σου βελούδο, να βάλεις τις κρέμες σου, να βάλεις τα ωραία σου νυχτικά, όχι τις κλασικές πυτζάμες που φοράμε όλοι, να βάλεις κάτι πιο σέξι. Χθες, ας πούμε, τριγυρνούσα όλη τη μέρα μες στο σπίτι με τη σατέν τη ρόμπα, που εγώ δε βάζω ποτέ τέτοια, είχα όμως το χρόνο αυτή τη φορά να το κάνω για να με δει ο άντρας μου και λίγο πιο περιποιημένη, όταν θα γυρίσει από τη δουλειά και γενικότερα, έχεις χρόνο να έρθεις λίγο πιο κοντά με το σύζυγό σου και να κάνεις πολύ ωραία πράγματα.

Ζωή: Αυτό που θέλω από σένα είναι να περάσεις σε όλες τις μανούλες αυτή την ωραία θετική ενέργεια και αυτό το τόσο ωραίο μήνυμα που πάντα μας δίνεις και στο Facebook, και στο Five Minute Mum Channel και στο All4mama και παντού διαδικτυακά! Σε ευχαριστούμε πολύ!

tags:

video

tags:

video