Εργαζόμενη μητέρα έφυγε για λίγη ώρα από τη δουλειά της για να ... αντλήσει μητρικό γάλα!

Δημοσιεύθηκε στις

Εργαζόμενη μητέρα έφυγε για λίγη ώρα από τη δουλειά της για να ... αντλήσει μητρικό γάλα!

 


 

Η εύρεση του κατάλληλου χρόνου και χώρου για την άντληση μητρικού γάλακτος είναι μία πρόκληση για πολλές μητέρες που εργάζονται. Πόσο μάλλον για μία μαμά που δουλεύει σε mini market  και πρέπει να αφήσει το μαγαζί.... «μόνο» του, η διαδικασία αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Γι 'αυτό η Codey Burghard από το Οχάιο δεν εκνευρίστηκε όταν πήγε στο mini market για ψώνια και  τελικά βρήκε κλειδωμένη την πόρτα και ένα χειρόγραφο σημείωμα κολλημένο στη τζαμαρία. Το σημείωμα έγραφε:  «Συγνώμη, έπρεπε να αντλήσω γάλα για το μωρό μου και δεν υπάρχει κανένας για να αφήσω στο μαγαζί. Ευχαριστώ».

 

 

«Είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ένας πελάτης που θα παραπονιέται, αλλά υποστηρίζω αυτό που κάνει η συγκεκριμένη μητέρα στο 100%. Δεν πρόκειται για κάποιο παράπτωμα μιας εργαζόμενης μητέρας. Αντιθέτως, η άντληση μητρικού γάλακτος στη δουλειά είναι δικαίωμα», έγραψε κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook η Burghard.

Είναι υπέροχο που πελάτες όπως η Burghard μπορούν να συναισθανθούν μια ανώνυμη μητέρα αντί να τους ενοχλεί αυτό που κάνει. Είναι επίσης πολύ ωραίο να αισθάνεται η εργαζόμενη μητέρα ελεύθερη να κάνει το διάλειμμα που χρειάζεται το σώμα της (και το μωρό της).

Η ανάρτηση της Burghard έγινε viral και τα περισσότερα σχόλια είναι αρκετά θετικά και υποστηρικτικά. Και  όπως αποκάλυψε η ίδια στο post της, όταν τελικά το σημείωμα έφυγε από το τζάμι του μαγαζιού και μπορούσε πλέον να ψωνίσει, πήγε στην εργαζόμενη μητέρα και της γνωστοποίησε πόσοι άνθρωποι την υποστήριξαν στο facebook.

«Πήγα μέσα στο mini market και της είπα ότι για μένα αυτό που έκανε ήταν φοβερό και της έδειξα πόσοι πολλοί άνθρωποι την υποστήριξαν. Ήταν τόσο γλυκιά και είπε ότι φοβήθηκε, αλλά πραγματικά έπρεπε να αντλήσει μητρικό γάλα», έγραψε η Burghard στο Facebook.

Αυτή είναι μια ιστορία για τις μητέρες που υποστηρίζουν τις άλλες μητέρες, αλλά υπογραμμίζει επίσης τα προβλήματα της μητρότητας μιας εργαζόμενης μαμάς.

 

Εργαζόμενη μητέρα έφυγε για λίγη ώρα από τη δουλειά της για να ... αντλήσει μητρικό γάλα!.

Οι εργαζόμενες μητέρες χρειάζονται καλύτερη προστασία σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο, αλλά και κάθε χώρα χρειάζεται απλώς μια εργασιακή κουλτούρα που να αναγνωρίζει τους εργαζόμενους ως ανθρώπους με οικογένειες και βιολογικές ανάγκες.

Όταν οι διασημότητες δημοσιεύουν φωτογραφίες όπου απεικονίζονται να αντλούν γάλα εν ώρα εργασίας πολλοί τις αποκαλούν «γενναίες», αλλά αυτές είναι προνομιούχες με έναν τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι. Δε χρειάζεται να ανησυχούν για να προσεγγίσουν τους άπειρους πελάτες ούτε φοβούνται ότι θα απολυθούν. Η συγκεκριμένη γυναίκα, όμως, ταλανιζόταν από αυτές τις σκέψεις ενώ έκανε τη συλλογή του γάλακτος.

 

Διαβάστε εδώ πώς γίνεται η συλλογή και η συντήρηση του μητρικού γάλακτος!

 

 

tags:






tags: