Τ. Χάνος: Γιατί φόρεσε το γαμπριάτικο κουστούμι και πήγε στο σχολείο της κόρης του

Δημοσιεύθηκε στις

Η Τζένη Θεωνά συνάντησε τον ηθοποιό Ταξιάρχη Χάνο και μίλησαν για την κόρη του Μαρία, το άγχος που έχει όταν την βλέπει στη σκηνή, το πως διαχειρίστηκαν το διαζύγιο που πήραν με την μαμά της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, αλλά και την συντροφικότητα που λείπει από τη ζωή του.

Αρχικά και στο κοπλιμέντο για το άρωμά του, αναφέρθηκε στην κόρη του Μαρία, η οποία του το διάλεξε. Μάλιστα θυμήθηκε κι ένα αστείο γεγονός από τα σχολικά της χρόνια. Ο ίδιος κυκλοφορούσε με φόρμες, η κόρη του έβλεπε τους άλλους μπαμπάδες καλοντυμένους και του ζήτησε να αλλάξει εμφάνιση και ο ίδιος. Έτσι μια μέρα ο Ταξιάρχης Χάνος εμφανίστηκε στο σχολείο με το γαμπριάτικο κουστούμι! Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αντίδραση της μικρής. Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι: «Κάνω ό,τι θέλει κόρη μου».


Ο δημοφιλής ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε με τρυφερότητα για την περίοδο της εγκυμοσύνης της πρώην συζύγου του, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον ερχομό της κορούλας τους, Μαρίας Χάνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ταξιάρχης Χάνος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν μέσα τη στιγμή που γέννησε η Ελισάβετ, θεωρώ θαύμα την γέννηση. Το ότι σκίζεται δηλαδή ένας άνθρωπος, μια γυναίκα μοιράζεται στα δυο και εκείνη τη στιγμή βγαίνει η ζωή νομίζω ότι είναι το πιο ιερό πράγμα. Πρώτα απ’ όλα, όταν έμεινε έγκυος η Ελισάβετ άλλαξε όλη της η φύση. Ήταν οι πιο ωραίες ώρες, μέρες, μήνες που περάσαμε. Είχε χαλαρώσει, ήταν ηρεμότατη και ευτυχισμένη. Έτρωγε, έπαιζε χαρτιά, ήταν μια θεά. Είχε γίνει μια χαρά, ήταν ευτυχισμένη και γεμάτη» είπε ο ηθοποιός και συνέχισε:

«Όλο αυτό λοιπόν ηρεμούσε και το σπίτι. Δεν είχαμε εντάσεις, ας πούμε, που μπορεί να είχαμε σε άλλες περιπτώσεις όπως έχουν όλοι. Εκεί όμως είχε χαλαρώσει, ήταν το πράγμα όλο «εγώ τώρα γεννάω, είμαι έγκυος και σκάστε όλοι! Μην με ενοχλείτε». Είναι μια καινούργια γέννα και για σένα, ξαναγεννιέσαι δηλαδή με έναν τρόπο. Με την έννοια του ότι δεν θυμόμαστε μέχρι δύο χρονών τι μας έκαναν, πολύ σοφά βέβαια, δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να αναπληρώσουμε αυτά τα χρόνια. Είναι ένα θαύμα η γέννηση».

Ο ίδιος ήταν μέσα στη γέννηση της κόρης του: «Το φοβερό στην ώρα του τοκετού είναι, όταν ήμασταν και οι δυο μέσα, στις οδύνες, γιατί έκανε η Ελισάβετ τις ανάσες της, κάποια στιγμή μου λέει «θα φύγω, γέννα εσύ». Σηκώθηκε να φύγει γιατί δεν άντεχε άλλο, πονούσε πολύ. Μετά όμως, στην πρώτη βραδιά ήταν και οι δυο ίδιες την ώρα που κοιμόντουσαν. Επίσης θυμάμαι και την πρώτη φορά που μπυ είπε "θα γίνεις πατέρας". Ήταν του Προφήτη Ηλία, και ήμασταν στο Πήλιο» πρόσθεσε επίσης ο Ταξιάρχης Χάνος.

Μιλώντας για το διαζύγιο τόνισε ότι αισθάνθηκε άσχημα όταν η κόρη του τον ρώτησε γιατί έφυγε: «Δεν είναι πάντα θετικό το παράδειγμα των γονιών. Υπάρχουν και αρνητικά. Το ότι χωρίσαμε με τη μητέρα της δεν είναι θετικό. Το παιδί θα σου πει, ναι, αλλά εσύ έφυγες κάποια στιγμή, που μου το είπε κιόλας. Καλά έκανε και μου το είπε, αφού είχε δίκιο. Παρόλο που έχουμε υπέροχη σχέση, ήμουν δίπλα της και η μάνα της κι εγώ. Παρόλα αυτά το παιδί έχει μια ασφάλεια, δύο κολώνες, τον πατέρα και τη μητέρα. Δεν πιστεύω ότι κανένα παιδί θέλει να χωρίσουν οι γονείς του. Δεν το φέρνω ούτε βαρέως ούτε ελαφρέως, αλλά κανονικά. Είναι βαρύ το τίμημα; Είναι. Τι κάνεις από εκεί πέρα; Μπορεί να σου το πει, αλλά εσύ είσαι δίπλα», πρόσθεσε.

Οι δυό τους ήταν παντρεμένοι από το 1993 έως το 2011.

«Εγώ τη στερήθηκα που έφυγα. Στερήθηκα την καθημερινότητα. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από την καθημερινότητα; Πώς ξυπνάει; Ερχόταν σε εμένα, τη μοιραζόμασταν με την Ελισάβετ, αλλά δεν έχει σημασία. Έχασα κάποιες στιγμές. Αυτό στοίχισε περισσότερο σε εμένα. Μου στοίχισε, γιατί εγώ ήθελα να ήμουν μαζί της, δεν ήθελα να μην είμαι. Η καθημερινότητα είναι πιο δύσκολη. Ξυπνάς και θέλεις να μπεις σε μία αγκαλιά» εξομολογήθηκε ο Ταξιάρχης Χάνος.