Μητέρα γέννησε το άρρωστο μωρό της και δώρισε τα όργανά του σε άλλα μωράκια που είχαν ανάγκη

Δημοσιεύθηκε στις

Σε μία θεάρεστη σκέψη και πράξη προχώρησε η οικογένεια Davis όταν πληροφορήθηκε την κακή εξέλιξη της εγκυμοσύνης της Krysta Davis. Συγκεκριμένα, όταν η Krysta Davis ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στην κόρη της, Rylei Arcadia Lovett, πληροφορήθηκε με τον σύζυγό της, Dereck, κάποια δυσάρεστα νέα για το μωρό. Η μικρή Rylei είχε Ανεγκεφαλία. Δηλαδή, ο εγκέφαλος του μωρού υποαναπτυσσόταν σε θανατηφόρο βαθμό μέσα στη μήτρα. Οι γιατροί έδωσαν στην Krysta την επιλογή να γεννήσει τη Rylei στο δεύτερο τρίμηνο ή να φέρεις εις πέρας την εγκυμοσύνη και να γεννηθεί το μωρό με σκοπό να δωρίσουν τα όργανά του σε άλλα μωράκια που τα χρειάζονταν.

«Αν δεν μπορούσα εγώ να επιστρέψω με το μωρό μου στο σπίτι, τουλάχιστον θα μπορούσαν να το κάνουν κάποιες άλλες οικογένειες με τη δωρεά οργάνων», δήλωσε η Davis στο κανάλι ABC. Τελικά, η Krysta κυοφόρησε το κοριτσάκι της για πέντε ακόμα μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα να μεγαλώσουν τα όργανα του μωρού μέσα στο σώμα της, κάνοντας έτσι ένα καταπληκτικό δώρο στις οικογένειες που ανέβαιναν το δικό του Γολγοθά.


Μητέρα γέννησε το άρρωστο μωρό της και δώρισε τα όργανά του σε άλλα μωράκια που είχαν ανάγκη

 

Οι γιατροί είπαν στο ζευγάρι ότι η Rylei πιθανότατα θα ζούσε για περίπου 30 λεπτά μετά τη γέννησή της, αλλά η μικρή έζησε τελικά μια ολόκληρη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περιγράψω πώς αισθάνθηκα. Ενώ ήξερα ότι θα ζήσει για 30 λεπτά μόνο, τελικά το μωρό μου τα κατάφερε για μία ολόκληρη εβδομάδα», δήλωσε η Davis.

Για εκείνη την εβδομάδα, η Rylei πήρε τα περισσότερα χάδια και τις περισσότερες αγκαλιές που θα μπορούσε να ζητήσει ποτέ ένα μωρό. «Δε θα διαπραγματευόμουν και δε θα άλλαζα αυτήν την εβδομάδα για τίποτα άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο», έγραψε στο Facebook η Krysta, προσθέτοντας ότι ήταν τόσο υπερήφανη για την κόρη της και τον αγώνα που έδινε.

Στη συνέχεια, η μικρή Rylei μπήκε στο χειρουργείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής των οργάνων. Μερικά από τα όργανα της δε λειτουργούσαν πλέον λόγω απώλειας οξυγόνου, ενώ μερικά άλλα ήταν πολύ σημαντικά για τα μωράκια στα οποία θα δωρίζονταν.

 

Μητέρα γέννησε το άρρωστο μωρό της και δώρισε τα όργανά του σε άλλα μωράκια που είχαν ανάγκη

 

«Είπαν ότι οι βαλβίδες της καρδιάς της θα δοθούν για να σωθούν δύο άλλα μωράκια και οι πνεύμονες θα αποσταλούν για έρευνα για να δουν τι άλλο μπορεί να ανακαλύψει και να μάθει η επιστημονική κοινότητα για την Ανεγκεφαλία», εξηγεί η Krysta.

Η Krysta και ο Dereck μπορούσαν να κρατήσουν το μωρό τους για μια εβδομάδα. Αδικία της ζωής θα έλεγε κανείς μα και αδιανόητος ο πόνος. Αλλά τώρα, δύο άλλες οικογένειες θα κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα μωρά τους για πολύ περισσότερο. Αυτό δεν μπορεί φυσικά να εξαλείψει τον πόνο της Krysta, αλλά μπορεί να την κάνει χαρούμενη, κατά κάποιο τρόπο, μιας και άλλες μαμάδες θα έχουν κοντά τους τώρα ένα μικρό κομμάτι από τη Rylei.

 

 

tags:


tags: