All4mamatv : Το μασάζ που ανακουφίζει τα μωρά από τους κολικούς.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την μαία Χάρις Τριβλή

Εάν το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα, πολλές φορές για ώρες, μαζεύει τα ποδαράκια του προς την κοιλιά και γενικώς είναι απαρηγόρητο, πιθανότατα έχει κολικούς, δηλαδή έντονους πόνους στη κοιλιακή χώρα.


Οι κολικοί επηρεάζουν ενα μεγάλο μέρος των νεογέννητων μωρών.

Περίπου το 40% των βρεφών έως 4 μηνών ταλαιπωρούνται από κολικούς. Οι κολικοί συνήθως εμφανίζονται μεταξύ της 3ης και της 6ης εβδομάδας. Υποχωρούν συνήθως στον τρίτο με τέταρτο μήνα.

Ο λόγος δεν έχει καθοριστεί. Μια πιθανή εξήγηση γι αυτούς τους πόνους είναι η ανωριμότητα του γαστρεντερικού συστήματος του μωρού το οποίο δεν έχει μάθει ακόμα να επεξεργάζεται την τροφή αποτελεσματικά. Μια άλλη εξήγηση είναι πως το μωρό βομβαρδίζεται με ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της μέρας και καθώς περνάνε οι ώρες κουράζεται και ‘υπερφορτώνεται’ το ανώριμο ακόμη νευρικό του σύστημα το οποίο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο των ερεθισμάτων που έχει δεχτεί.

Ο πόνος των κολικών γίνεται ακόμα πιο έντονος το απόγευμα και το βράδυ! Συνήθως συνοδεύεται από σφίξιμο της κοιλίτσας του μωρού Το μωρό τεντώνει ή μαζεύει τα πόδια και αποβάλει αέρια.

Δεν αντιμετωπίζουμε τους κολικούς ώς ασθένεια αλλά μάλλον ώς φάση αντάπτυξης και συνήθως δεν χρησιμοποιούμε κάποιο φάρμακο για την αντιμετώπιση τους!

Σε κάθε περίπτωση για να αποκλείσετε κάποιο άλλο ενδεχόμενο συμβουλευτείτε και τον παιδίατρό σας.

Δοκιμάστε να ανακουφίσετε το μωράκι σας με ένα μασαζάκι!

Δείτε το βίντεο και κάντε εγγραφή στο all4mamatv για να βλέπετε πρώτες όσα ετοιμάζουμε για εσάς