Ριγανάτος γαύρος στο φούρνο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Βασιλική Κίτσου

Το καλοκαιράκι ο γαύρος είναι ό,τι πιο νόστιμο και ελαφρύ μπορούμε να ετοιμάσουμε για το μεσημεριανό τραπέζι. Είναι από τα πιο υγιεινά, νόστιμα, εύκολα, γρήγορα και φθηνά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κανείς. Το all4mama, λοιπόν, σας παρουσιάζει μια φανταστική συνταγή για γαύρο στο φούρνο με λαδολέμονο για να συνοδεύετε υπέροχα το ουζάκι σας τις θερμές μέρες που έρχονται!


 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 κιλό γαύρος
  • 1/2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια στυμμένα
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

 

Τι κάνετε
  • Καθαρίζετε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
  • Βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί τα ψάρια και όλα τα υλικά μαζί.
  • Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.