SEARCH

Κεφτεδάκια μελιτζάνας: Δοκιμάστε τα, είναι καλύτερα και από τα κανονικά!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας: 95 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο θυμάρι
  • 2 αυγά
  • 2/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
  2. Ξεβγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Τα σοτάρουμε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
  6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  8. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  9. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: