Πένες ριγέ με γλυκιά κολοκύθα. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υλικά500 γρ. Πένες ριγέ «ΗΛΙΣ»

300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους


2 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κουταλάκι ζάχαρη

50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές

2 αμύγδαλα, καβουρδισμένα και σπασμένα

λίγα φύλλα μέντας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι βάζετε τη κολοκύθα, πασπαλισμένη με τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε για 20 λεπτά, στους 180ο C.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες ώσπου να γίνουν al dente, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό.

Στη κατσαρόλα όπου βράσατε τα ζυμαρικά μεταφέρετε ξανά τα ζυμαρικά, τη ψημένη κολοκύθα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε, γαρνίροντας με τα φύλλα μέντας.

Πένες ριγέ με γλυκιά κολοκύθα. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Πένες ριγέ με γλυκιά κολοκύθα. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr