Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό & dressing έκπληξη
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
της Βικτώριας Γιανναρά
Μια ελαφριά και δροσιστική συνταγή για τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού!!!
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και dressing με κρέμα τυριού….
Τη δοκίμασα πρώτη φορά πριν από περίπου δυο χρόνια από το φίλο και chef Γιώργο Ναβροζίδη όταν χρειάστηκε να στήσουμε κάποια πιάτα για φωτογράφιση. Αυτή η εκπληκτική συνταγή μπορεί να σταθεί τέλεια και σαν κανονικό γεύμα σε χρόνο "ντετέ"! Από τότε την απολαμβάνουμε αρκετά συχνά και όσοι τη δοκίμασαν τη λάτρεψαν!
Μοιράζομαι τη συνταγή και μαζί σας:) Θα ήθελα πολύ να μάθω εσείς τι είδους σαλάτες κάνετε.
Μερίδες: 5-6
Χρόνος εκτέλεσης: 30 min
Βαθμός δυσκολίας: 1
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Κοχύλια «ΗΛΙΣ» (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό θέλετε πχ. Πένες)
250 γρ Καπνιστό Σολομό
200 γρ Τυρί κρέμα
150 ml Κρέμα Γάλακτος
Το χυμό ενός λεμονιού
1 ματσάκι άνηθο
1 Πιπεριά κόκκινη
1 Πιπεριά κίτρινη
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1ο
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε καυτό αλατισμένο νερό ώσπου να είναι al dente. Όταν είναι έτοιμα, τα «κρυώνουμε» και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο
Βήμα 2ο
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τις πιπεριές
Βήμα 3ο
Σε ένα μπολ αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι
Βήμα 4ο
Στα παραπάνω, προσθέτουμε τα κοχυλάκια μας, τις πιπεριές, τον άνηθο και το Σολομό αφού πρώτα τον κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ
facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/