Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η αληθινή ιστορία μιας μητέρας σε αμαξίδιο ξεδιπλώνεται στις "Μαμα-δες" (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μια γυναίκα πρότυπο που μιλάει για την ιστορία της ζωής της και σε καθηλώνει. Μια γυναίκα που μπορεί να διδάξει την έννοια της ευτυχίας και της ευγνωμοσύνης σε όλους εμάς τους καθημερινούς αχάριστους αντιήρωες. Η Ιωάννα είναι μια κοπέλα που μετά από ένα τροχαίο της ανακοίνωσαν πως είναι πιθανό να μην καταφέρει να κουνήσει ξανά τα χέρια και τα πόδια της.

από τη Βέρα Πάρδου


"Έτυχε και μια συνάδελφος μου είπε να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο της, ένα στενό να κάνουμε και δεν πρόσεξε το Stop, ερχόταν και ένας άλλος και μας τράκαρε. Μετά από 7 ώρες αφού συνήλθα μέσα στο δωμάτιο ανοίγω τα μάτια μου και λέω τι έχω πάθει; Δεν θα περπατήσω; Δεν μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου". Η Ιωάννα ήταν 26 και δούλευε ως νηπιαγωγός μέχρι το τροχαίο και ενώ είχε όλες τις ευκαιρίες, το δίκιο και τις στιγμές να πει τα παρατάω, αυτό είναι πολύ βαρύ για μένα, δεν μπορώ να το σηκώσω, όμως δεν το έκανε. Δεν άφησε το μαύρο να κυριαρχήσει. Τώρα την βλέπεις και την μόνη κυριαρχία κατέχει το χαμόγελο της, συνέχισε τη δουλειά της, γνώρισε τον έρωτα και έγινε μητέρα.

"Γνώρισα τον Σταύρο, τον σύζυγο μου όταν ήμουν στη δουλειά και παντρευτήκαμε. Τα αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά και η πρώτη μου έννοια μετά το ατύχημα ήταν αν θα μπορούσα να τεκνοποιήσω. Κάναμε το πρώτο μας παιδάκι, τη Χριστινούλα που είναι τώρα 5 και ενώ είχα κάποιες σκέψεις πως θα τρέχω να πηγαίνω το παιδί μου στην παιδική χαρά, έψαξα και βρήκα λύσεις. Τώρα κάναμε το δεύτερο παιδάκι, κι αυτό κοριτσάκι και είναι 4 μηνών". Μιλάει για τα παιδιά της και το χαμόγελο δεν μπορεί να φύγει από τα χείλη της, είναι πανέμορφή.

"Η ζωή είναι ωραία, όπως κι αν είναι" λέει αυτή η γυναίκα και δεν γίνεται παρά να χαμογελάσεις από θαυμασμό σε αυτή τη δύναμη ψυχής. Εσύ που μπορεί να ξύπνησες σήμερα, να είδες την οικογένεια σου και τον εαυτό σου καλά και να βγήκες για περπάτημα θεωρώντας τα όλα δεδομένα. Αισθάνσου ευγνώμων για μερικά λεπτά, η ζωή είναι γεμάτη θαύματα και η Ιωάννα έμαθε να τα εντοπίζει.

Αν χρειάζεσαι παραπάνω πειστήρια δες την ολόκληρη καθώς και τη συνέντευξη της στην εκπομπή Μαμά-δες στο παραπάνω βίντεο.