Μαμά- δες: "Ήμουν πριν από την Αλεξάνδρα έτοιμος να γίνω μπαμπάς", δηλώνει ο Γιάννης Σαρακατσάνης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Αισθάνομαι μπαμπάς και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Είναι από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί και ομολογώ ότι το είδος και το βάθος αυτής τη ευτυχίας δεν το περίμενα" παραδέχεται ο Γιάννης Σαρακατσάνης στο Μαμά-δες.

από τη Βέρα Πάρδου


"Ήμουν λίγο πιο νωρίς έτοιμος από την Αλεξάνδρα να γίνω μπαμπάς και περάσαμε εκείνη τη φάση που περνάνε όλα τα ζευγάρια όταν δεν τυχαίνει την ίδια ημερομηνία να πουν είμαστε έτοιμοι γονείς. Δεν θα ήταν σωστό να πιέσω την Αλεξάνδρα να γίνει μητέρα. Όταν έμαθε ότι είναι έγκυος σαν να πατήθηκε ένα κουμπί μέσα της και όλα ήταν θετικά", το συγκεκριμένο γεγονός μάλιστα το χαρακτήρισε ως κινηματογραφικό.

"Εμείς είχαμε την τύχη μέσα στην ατυχία να κάνουμε παιδί μέσα στην καραντίνα. Γεννήθηκε ο μικρός 21 Φεβρουαρίου και 15 μέρες μετά ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι, το οποίο όταν έχεις μωρό είναι ευλογία", λέει περιγράφοντας τις πρώτες του αντιδράσεις με το μωρό στο σπίτι καθώς και όλες τις ανησυχίες που ακολούθησαν όπως: "Αναπνέει πολύ ή αναπνέει λίγο; Αυτός ο ύπνος είναι φυσιολογικός; Γιατί κάνει έτσι; Να στείλουμε ένα μήνυμα στο γιατρό τέτοια ώρα ή είναι αργά;".

"Είναι απολαυστικό να βλέπεις το μωρό να τα καταφέρνει μόνο του". δηλώνει σχετικά με τη μέθοδο που ακολουθούν στην ανατροφή του παιδιού και ειδικότερα τώρα στην περίοδο της τροφής που δεν του προσφέρουν αλεσμένα πχ. Η μέθοδος ονομάζεται Baby-Led Weaning και παρότι ενέχει δυσκολίες αξίζει τουλάχιστον μια ενημέρωση καθώς προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη του παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες πασπαλισμένες με χιούμορ καθώς και για το challenge που δέχεται ο Γιάννης Σαρακατσάνης μπορείτε να παρακολουθήσετε το παραπάνω απόσπασμα από την εκπομπή Μαμά-δες.