Κριθαρώτο Ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Chef Μυρσίνη Λαμπράκη προτείνει την συνταγή της εβδομάδας :

Κριθαρώτο Ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο. Από τα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ


ΥΛΙΚΑ2 φλιτζάνια κριθαράκι ΗΛΙΣ

1 μελιτζάνα μεγάλη ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι μέτριο σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη

10 ντοματίνια κομμένα στα δύο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σουπ. τυρί κρέμα

1 φλιτζ. τα. Κρασί κόκκινο

3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σουπ. φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κριθαρώτο Ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο ΖυμαρικώνΚριθαρώτο Ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Έπειτα ρίχνετε την μελιτζάνα, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το δυόσμο και στο τέλος, τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και μόλις πάρουν μία βράση για 1-2 λεπτά περίπου, τα σβήνετε με το μισό φλιτζάνι κρασί και το αφήνετε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτετε το κριθαράκι και σιγά σιγά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και επαναλαμβάνετε εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί μέχρι να «ανοίξει» το κριθαράκι και να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του. Τότε ρίχνετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε ζωηρά.
  3. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με το φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι ή τη παρμεζάνα.

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr