Γαρίδες σαγανάκι αλλά σε γιουβέτσι εύκολα και γρήγορα από την Μάγκυ Ταμπακάκη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Πειραγμένες» γαρίδες σαγανάκι ή γαρίδες σαγανάκι αλλά σε γιουβέτσι. Όπως και να την ονομάσετε τη συνταγή αυτή της Μάγκυς Ταμπακάκη, αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι ότι είναι πεντανόστιμη και πολύ απλή! Φανταστείτε ότι χρειαζόμαστε μόνο ένα τηγάνι!

από τη Χρυσούλα Σπυράτου


Υλικά:
1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
500 γραμμάρια κριθαράκι Melissa
300 γραμμάρια φέτα
500 ml χυμός ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
λίγο τριμμένο τυρί
ούζο
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο, την οποία πρώτα έχουμε λιώσει ελαφρώς με το μαχαίρι. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με λίγη καυτερή πιπερίτσα.
2. Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και παράλληλα «πατάμε» με την κουτάλα τα κεφάλια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Σβήνουμε με ούζο όσο είναι ακόμα υψηλή η θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί.
4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (θα το καταλάβουμε γιατί θα αρχίσουν να εμφανίζονται μπουρμπουλήθρες στο τηγάνι), ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και σκεπάζουμε το τηγάνι. Χαμηλώνουνε την θερμοκρασία και περιμένουμε να σιγοβράσει η σάλτσα.
5. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες και προσέχουμε να αφαιρέσουμε και το έντερο.
6. Όταν η σάλτσα αρχίζει και δένει, αφαιρούμε τα κεφάλια και το σκόρδο.
7. Ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό. Όσο πιο πολύ νερό προσθέτουμε, τόσο «πέφτει» το αλάτι. Ανακατεύουμε.
8. Κόβουμε τις γαρίδες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Λιώνουμε με τα χέρια την φέτα και την προσθέτουμε και αυτή στο τηγάνι.
9. Ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο και αφού τον έχουμε ψιλοκόψει, ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Μόλις χυλώσει είναι έτοιμο!

Δείτε το βίντεο επάνω