Γάλα: Τα οφέλη του στη μνήμη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τα γαλακτοκομικά θεωρούνται απαραίτητα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αφού περιέχουν βιταμίνες και πρωτεινές απαραίτητες για τον οργανισμό. Εκτός όμως από τη θρεπτική τους αξία πρόσφατες μελέτες τονίζουν τη σημασία του γάλατος  και στη μνήμη.

Η καθημερινή κατανάλωση γάλατος βοηθάεικαι ενισχύει  τη μνήμη . Εκτός από το γάλα σημαντικό ρόλο παίζουν και το γιαούρτι όπως και το τυρί.


Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Dairy, φάνηκε  ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ή έπιναν σπάνια.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 972 ανθρώπους, ηλικίας από 23 έως 98 ετών, να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, περιλαμβανομένης και της συχνότητας κατανάλωσης γαλακτοκομικών ειδών, έστω και εάν αυτό αφορούσε μερικές σταγόνες γάλακτος στον καφέ ή το τσάι τους.
Στη συνέχεια τα άτομα αυτά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά δοκιμών ώστε να ελεγχθεί η συγκέντρωσή τους, η μνήμη τους και η ικανότητα μάθησής τους.
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι «τα νέα συμπεράσματα για τα οφέλη του γάλακτος και των παραγώγων του, αποτελούν απλά ακόμη έναν λόγο για να ξεκινά ένας άνθρωπος την ημέρα του με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών»

ΠΗΓΗ: ygeianews.gr