Αναστασία Κωστάκη: Η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια μπάσκετ στο NBA μιλάει για τη ζωή της ως αθλήτρια και μητέρα (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα παίκτρια του NBA και πρέσβειρά του, φιλοξενήθηκε στο Μαμά-δες προκειμένου να μοιραστεί το πρόγραμμα της τώρα που στην καθημερινότητα της πέρα από το μπάσκετ υπάρχει και το αγοράκι της, ο μικρός Άγγελος.

από τη Βέρα Πάρδου


"Πλέον δεν γυμνάζομαι, δεν προλαβαίνω, αλλά το μωρό αυτό με τρέχει πάρα πολύ", παραδέχεται στη Ζωή Κρονάκη ως μωρό-μάνα πια και δεν μπορούμε παρά να μην χαμογελάσουμε σε αυτή την απάντηση. Στη συνέχεια εξηγεί πως προέκυψε στη ζωή της η μεγάλη αναγνώριση από το NBA, ποια βήματα ακολούθησαν ώστε: "Μετά τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας υπέγραψα το συμβόλαιο μου, το διετές, με το Χιούστον".

Ακόμα αναφέρεται στον ρόλο της ως πρέσβειρα, τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αλλά και το γεγονός που την ενέπνευσε και αποφάσισε από την ηλικία των 9 ότι ήθελε μεγάλη καριέρα στο μπάσκετ. "Είμαι πολύ περήφανη για τον τίτλο μου. Κάνουμε προπονήσεις και σε σχολεία με προδιαγραφές του NBA. Εμπνεύστηκα από την επιτυχία του του 1987 και είπα στον μπαμπά μου 9 ετών ότι θέλω να παίξω μπάσκετ και μου έγινε εμμονή".

Τέλος επιστρέφουμε κυκλικά εκεί όπου ξεκινήσαμε και μαρτυράει ορισμένα επιπλέον γεγονότα για τη ζωή της τα τελευταία 2.5 χρόνια σα μαμά. "Η μητρότητα προέκυψε ωραία και μαγικά. Δεν πιέστηκα. Στα 39 έμεινα έγκυος και γέννησα ακριβώς 40. Είμαι πολύ τυχερή και ευλογημένη πιστεύω που έγινε, γιατί τώρα το ζω και καταλαβαίνω τι θα είχα χάσει."

Η πιο σημαντική παραδοχή και συνάμα αποκάλυψη έρχεται στο κλείσιμο της συνέντευξης: "Από τη μέρα που γέννησα τον Άγγελο, λέω αυτή είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη". Για να απολαύσετε ολόκληρη τη συνέντευξη δεν έχετε παρά να πατήσετε στο βίντεο πιο πάνω.