7 (σημαντικοί) λόγοι που πήγα με το παιδί μου στο Gay Pride!

 Κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου- όχι για να δικαιολογηθώ, δεν έχω λόγο άλλωστε - αλλά για να αιτιολογήσω γιατί πήγα με τον γιο μου στο Gay Pride.

Από τη Μικαέλα Θεοφίλου

  1. Γιατί θέλω να μάθω στο παιδί μου ότι μόνον με αγώνες κατακτήθηκαν δικαιώματα που συντηρητικές κοινωνίες τα στέρησαν στους ανθρώπους. Και επειδή μπορεί να κατηγορηθώ... Όχι, δεν έχω πάει με το παιδί μου μόνον στο Gay Pride. Είναι βασικό όμως να γνωρίζει ότι η αγάπη είναι για όλους.
  2. Γιατί θέλω να μάθει από την οικογένειά του να παλεύει ενεργά για τους ανθρώπους. Να μάθει την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την ελευθερία. Όχι από την τηλεόραση. Όχι σε συνθήματα αναρτημένα σε πανό. Αλλά καθημερινά, στην πραγματική ζωή, κάτω στους δρόμους.
  3. Γιατί οφείλω να του μάθω ότι η κοινωνία μας θα ανοίξει τους ορίζοντές της μόνον όταν μάθουμε να αποδεχόμαστε όποιον δεν είναι σαν και μας. Ότι δεν είναι κανονικό μόνον ό,τι είμαστε εμείς. Ότι μπορεί οι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί από μας αλλά είναι ίσοι  με μάς.
  4. Γιατί δε θέλω να φοβηθεί ποτέ να μου πει «μαμά είμαι γκέι». Θέλω να μπορώ να τον στηρίξω, να τον ενισχύσω, να τον βοηθήσω και να τον ν κάνω να καταλάβει ότι κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει χωρίς τη δική του θέληση.
  5. Γιατί δε θέλω το παιδί μου ούτε να υποστεί αλλά ούτε να κάνει bullying.
  6. Γιατί μόνον αν προσπαθήσουμε να αναθρέψουμε εμείς ως γονείς, τους αυριανούς ενήλικες με αγάπη, αποδοχή, αλληλεγγύη και ελευθερία, με αυτά τα όπλα θα ζήσουν σε μία κοινωνία που θα αγκαλιάσει όλες τις «κανονικότητες» και όλες τις διαφορετικότητες, σαν κάτι δεδομένο.
  7. Γιατί το Gay Pride εκτός από μία kitsch γιορτή, το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει- αν του βγάλουμε τα πλουμίδια, τα φτερά και τα πέπουλα- είναι ότι όλοι μα όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής προτίμησης, χρώματος, σχήματος, καταγωγής οφείλουμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Και η αγάπη είναι δικαίωμα.

 

Διαβάστε επίσης Gay parenting: 7+1 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε γονείς του ιδίου φύλου!