3 εναλλακτικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

της Σοφίας Χαλκίτη

Με ελάχιστο κόστος μπορείτε να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο στον παράδεισο των παιδιών σας .
Μπορείτε να αλλάξετε το υπνοδωμάτιο των παιδιών χωρίς να αλλάξετε τα έπιπλα, μπορείτε να διαμορφώσετε μια γωνία για να κρεμάσουν τα σχέδια τους ή μια γωνία ώστε να «δημιουργούν» τα έργα τους.

Στα παιδιά τους αρέσει να έχουν ένα μικρό σπίτι μέσα στο υπνοδωμάτιο τους, επιτρέποντας τους να έχουν να ζήσουν χίλιες περιπέτειες και φανταστείτε χίλια σενάρια. Όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ένα κουκλόσπιτο , αν συμβαίνει αυτό η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσετε τα τείχη προκείμενου να δημιουργηθεί ένα οπτικό αποτέλεσμα. Σαν πρώτο παράδειγμα κατάλληλο για τα μώρα είναι μια γωνία χαλάρωσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γωνία ανάγνωσης παραμυθιών , ξεκούρασης αλλά και γιατί όχι για τον θηλασμό του μωρού.
Η δεύτερη περίπτωση είναι για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μπορείτε να δημιουργήσετε την ιδέα ενός μικρού σπιτιού στο οποίο τα έπιπλα ( το γραφείο) και τα παιχνίδια ( μικρή κουζίνα παιχνίδι) ενισχύουν την ιδέα

3 εναλλακτικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο!

Έρχεται η στιγμή που η ζωγραφική των παιδιών επιτυγχάνει σε πρωτοφανή επίπεδα. Μερικά από αυτά τα μικρά αριστουργήματα είναι ιδιαίτερα αγαπητά για τους μικρούς μας. Επειδή είναι το πρώτο σχέδιο , είτε ζωγραφίζοντας κάποιο «τοπίο» ή ακόμη ζωγραφίζοντας την οικογένεια τους. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε στον τοίχο μια μικρή “gallery” αφήνοντας τα παιδιά να κρεμάσουν τα αριστουργήματα τους.

3 εναλλακτικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο!

Έαν αντιθέτως θέλετε να μετατρέψετε μια γωνία δημιουργίας η ιδέα είναι απλή και οικονομική . Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα μαυροπίνακα ώστε το παιδί σας να ζωγραφίζει πάνω στον τοίχο χωρίς κανένα φόβο μήπως δεν βγαίνει το χρώμα . Κρεμάστε μικρά ραφάκια ή μια μπάρα για να βάζει τις κιμωλίες , τα μαρκαδοράκια , τα μολύβια του.Με ελάχιστο κόστος και πολύ λίγο χώρο θα έχετε δώσει στο παιδί σας μια γωνιά δημιουργίας , ώστε να αφήνει την φαντασία του να τρέχει .

"