Πεντανόστιμα κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μια μοναδική και υγιεινή συνταγή για τα πιο νόστιμα, εναλλακτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με κρυμμένα λαχανικά που θα σας ξετρελάνουν! Ιδανικό finger food για ένα παιδικό πάρτι, αλλά κυρίως ένα πανεύκολο, γευστικό γεύμα. Όλοι θα τα λατρέψουν!


Πεντανόστιμα κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο!

Τι χρειαζόμαστε
  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι βρασμένο
  • ½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1/3 κούπας πουρέ μπρόκολου
  • ½ κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε το ρύζι (σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με μιάμιση κούπα νερό και μόλις πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να γίνει μαλακό).

ΒΗΜΑ 2ο: Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιούμε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή στο multi.

BHMA 3o: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί.

ΒΗΜΑ 4ο: Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.

ΒΗΜΑ 5ο: Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρύζι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

ΒΗΜΑ 6ο: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.

ΒΗΜΑ 7ο: Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά.

ΒΗΜΑ 8ο: Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μείγμα του αυγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.

ΒΗΜΑ 9ο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε νωρίτερα, τα ζεσταίνουμε πριν τα σερβίρουμε 5 λεπτά στο φούρνο.

Extra tip: Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.

 

Πεντανόστιμα κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο!

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: