Θηλασμός: 5 σούπερ τροφές για να αυξήσετε την παραγωγή μητρικού γάλακτος!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ήδη γνωρίζετε ότι η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική όταν θηλάζετε, αλλά μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα εστιάζοντας σε εγκεκριμένες τροφές από γιατρούς και πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας. Η κατανάλωση θρεπτικών σνακ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ποσότητα μητρικού γάλακτος που παράγετε. Μάθετε παρακάτω ποια είναι τα τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν και φροντίστε να τα εντάξετε το συντομότερο στη διατροφή σας.

1.      Βρώμη: θεωρείται η τροφή «κατασκευαστής» του μητρικού γάλακτος! Επίσης διατηρεί σταθερό το σάκχαρο του αίματος, κάτι το οποίονα επηρεάζει σημαντικά την παραγωγή γάλακτος.


2.      Γαιδουράγκαθο: πώς να το χρησιμοποιήσετε; Το εκχύλισμα του γαιδουράγκαθου μας δίνει την ουσία σιλυμαρίνη. Υπάρχουν ειδικές φόρμουλες που την περιέχουν και χρησιμοποιώντας τες από την πρώτη μέρα θηλασμού παρατηρούμε ,βάση μελέτης, αύξηση παραγωγής  γάλακτος!

3.      Μάραθος: Τόσο το φυτό όσο και ο σπόρος του, το σέλινο, περιέχουν φυτοοιστρογόνα, τα οποία βοηθούν πολύ στην  παραγωγή γάλακτος. Επίσης βοηθάει πολύ στην μείωση κολικών του μωρού. Ο μάραθος είναι νόστιμος ωμός, προσθέτωντας απλά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι. Συνδυάζετε επίσης ωραία με πορτοκάλι και μέντα σε σαλάτα. Και ακόμη ταιριάζει πολύ με ψητό κοτόπουλο και ψάρι.

4.      Σουσάμι: Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, το σουσάμι είναι ένας από τους καλύτερους σπόρους για την αύξηση παραγωγής γάλακτος. Ένα φλιτζάνι σουσάμι περιέχει τη διπλή ποσότητα ασβεστίου από αυτήν που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι γάλα.

5.      Σπανάκι: περιέχει φυλλικό οξύ και πολλές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την σωστή ανάπτυξη του βρέφους και για την παραγωγή καλής ποιότητας γάλακτος.

Ειρήνη Πασχαλέρη - Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή

Νάσια Πασχαλέρη Διαιτολόγος – Γεροντολόγος (MSc)

Θηλασμός: 5 σούπερ τροφές για να αυξήσετε την παραγωγή μητρικού γάλακτος!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή της εγκύου και της λεχώνας μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν το Baby Boom Event 2019.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερα στοιχεία μπείτε στο http://www.babyboomevent.gr/ (να γίνει linkable)

Θεσσαλονίκη: Κυριακή 31 Μαρτίου ξενοδοχείο Makedonia Palace

Ώρα προσέλευσης: 10:00

Αθήνα: Κυριακή 7 Απριλίου ξενοδοχείο Divani Caravel

Ώρα προσέλευσης: 10:00