SEARCH

Το μυστικό για τις πιο λαχταριστές και νόστιμες «τηγανιτές» πατάτες φούρνου !

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Εντάξει! Ποιος δεν αγαπάει την τηγανιτή πατάτα; Αυτήν την πατάτα που βουτάς μέσα σε τζατζίκι ή συνοδεύει μία φοβερά ζουμερή μπριζόλα ή φιλέτο ή ένα κοτόπουλο σχάρας... Τρέχει σαλάκι. Όμως, τα τηγανιτά φαγητά μόνο καλό δεν κάνουν. Γι’αυτό και εγώ σου έχω την ΤΕΛΕΙΑ τηγανιτή πατάτα φούρνου. Και με την ίδια γεύση (μη σου πω και καλύτερη) και χωρίς όλα τα αρνητικά του τηγανίσματος. Fantastic?

 

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 3-4

 

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι

 

Τι κάνουμε
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λίγο χοντρά κομμάτια.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσουνε (γυρίζοντάς τες για να μην καούν).

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: