Μακαρόνια με κεφτεδάκια γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια!

Δημοσιεύθηκε στις

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Όταν θέλω να δώσω κάτι "δύσκολο" στα παιδιά μου να φάνε, κάτι το οποίο αρνούνται, τότε επιστρατεύω τα "μεγάλα μέσα". Μεγάλα μέσα για εμένα είναι φαγητά που λατρεύουν τα παιδιά, τα οποία σε συνδυασμό με αυτό που δεν αγαπάνε θα με βοηθήσουν για να επιτευχθεί ο στόχος: να το φάνε δηλαδή. Ένα από τα καλύτερα "μεγάλα μέσα" για εμένα είναι τα μακαρόνια. Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ παιδί που να μην τα λατρεύει.


Εμείς στο σπίτι μας λατρεύουμε τα ζυμαρικά Melissa. Όχι μόνο γιατί είναι μία Ελληνική εταιρεία που εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια, αλλά και γιατί η ποιότητα των ζυμαρικών της είναι top. Για να μη μιλήσω για τις πάρα πολλές επιλογές ζυμαρικών για όλα τα γούστα. Σε αυτήν τη συνταγή π.χ. εγώ προτιμώ τα σπαγγέτι ολικής άλεσης, η κόρη μου τα σπαγγέτι με το καρότο και ο γιος μου τα παραδοσιακά σπαγγέτι.

Και τι κρύβουμε σε αυτή τη συνταγή; Το φανταστικό και άκρως θρεπτικό σπαράγγι. Το βάζουμε μέσα σε φοβερά κεφτεδάκια γαλοπούλας, τα οποία μαγειρεύουμε μέσα σε σάλτσα ντομάτας (ούτε τηγάνι, ούτε τίποτα), τα σερβίρουμε με μακαρόνια και όλοι γλείφουμε δαχτυλάκια.

Και έτσι απλά, το παιδί μας έχει φάει σπαράγγι.

Μερίδες: 4-6

Μακαρόνια με κεφτεδάκια γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια!

 

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Melissa

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

  • 2 σπαράγγια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο αλεύρι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

ΒΗΜΑ 2ο: Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.

ΒΗΜΑ 3οΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
Βάζουμε στο μπλέντερ τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.

ΒΗΜΑ 4ο: Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

ΒΗΜΑ 5ο: Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα (η οποία έχει πάρει βράση).

ΒΗΜΑ 6ο: Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για μία ώρα (προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται).

ΒΗΜΑ 7οΤα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες.

Extra tip: Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαράγγια με ένα μεγάλο κολοκυθάκι!
Μακαρόνια με κεφτεδάκια γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια!
H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

tags:


tags: