SEARCH

Πανεύκολη συνταγή για ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια!

Από τη Βασιλική Κίτσου

Είναι κοινό μυστικό ότι μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για τα μπιφτέκια. Τι πιο νόστιμο, άλλωστε, από δύο (γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!) ζουμερά μπιφτέκια για το μεσημεριανό μας γεύμα;! Φυσικά με το ανάλογο συνοδευτικό... Εδώ, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια που- πιστέψτε μας- θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

 

Για 4 άτομα

 

Τι χρειάζεστε
  • 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (μπορείτε να κάνετε και ανάμειξη με χοιρινό και αρνίσιο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη (χωρίς τη φλούδα)
  • μαύρο πιπέρι
  • λευκό πιπέρι
  • κύμινο
  • 7-8 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Τι κάνετε
  • Τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι και την ντομάτα, αφού τα ξεφλουδίσουμε.
  • Βάζετε στο multi τις φρυγανιές να τριφτούν εντελώς.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνετε από μισή έως 2 ώρες.
  • Αφού βγάλετε το μπολ από το ψυγείο, πλάθετε τα μπιφτέκια σε μεσαίο μέγεθος.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Ψήνετε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπιφτέκια με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

 

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες συνταγές του μωρού σου! Oδηγίες βήμα, βήμα για αρχάριες μανούλες

 

 

tags:


tags: