Μονοήμερες εκδρομές την Καθαρά Δευτέρα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βάλτε άνετα ρούχα και ξεκινήστε με ωραία διάθεση για μια μονοήμερη εκδρομή μια ανάσα από την Αθήνα. Έξι προορισμοί περιμένουν εσένα και την οικογένεια σου για να απολαύσεις την Καθαρά Δευτέρα όμορφα και οικονομικά.

ΧΑΛΚΙΔΑ
Όταν οι Αθηναίοι σκέφτονται ημερήσια εκδρομή το μυαλό πηγαίνει κατευθείαν στην κοντινή και πανέμορφη παραλιακή Χαλκίδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και τις βόλτες σας στην περαντζάδα της πόλης έχοντας την αίσθηση ότι φύγατε πολύ μακριά. Η Χαλκίδα φημίζεται για τη ζωντάνια της, τα πολύβουα καφέ, τα εστιατόρια με τους ψαρομεζέδες (μέρα που είναι) και το καλό φαγητό και βέβαια μπορεί να συνδυαστεί με πολλές βόλτες και εξερευνήσεις στους γύρω οικισμούς και παραλίες ή με μια επίσκεψη στο Κάστρο της. Για καφέ ή ουζάκι, για μεσημέρι ή βράδυ, η πρωτεύουσα της Εύβοιας είναι δίπλα και αποτελεί εξαιρετικά «δυνατή» πρόταση για σύντομες εξορμήσεις.


ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Γνωστός ως προορισμός για Σαββατοκύριακα κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και αγαπημένη πρότασή μας για μια σύντομη απόδραση είναι ο Φενεός Κορινθίας. Ιδανική απόδραση στο βουνό και σε μια πανέμορφη φύση. Θα απολαύσετε περιπάτους σε εκπληκτικά μονοπάτια, καθαρό αέρα… και καλό φαγητό! Ο Φενεός διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή και παραδοσιακές ταβέρνες διάσημες για το φαγητό, που θα καλύψει όλα τα γούστα.

ΝΕΜΕΑ
Η κοντινή Κορινθία έχει κι άλλο στολιδάκι, που προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές και μάλιστα με όλη την οικογένεια. Η Νεμέα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πολιτισμικό. Η βόλτα σας εκεί μπορεί να περιλαμβάνει μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας και στη συνέχεια μία επίσκεψη στα οινοποιεία της περιοχής για να δείτε πώς παράγεται το κρασί και γιατί όχι; να επιδοθείτε και σε γευσιγνωσία.

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ
Αν αγαπάτε την ιστορία και ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά (που λατρεύουν τα κάστρα και τις ιστορίες από το παρελθόν) επιλέξτε τηνΑκροκόρινθο. Σκαρφαλώστε μαζί τους στο Κάστρο και αγναντέψτε την υπέροχη θέα που απλώνεται μπροστά σας. Συνδυάστε την εκδρομή σας με μια στάση στον Ισθμό για να θαυμάσετε το απίστευτο για την εποχή του έργο και να γευτείτε και παραδοσιακά σουβλάκια από τα ψητοπωλεία εκεί.

ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Μερικοί αισθάνονται ότι πραγματικά ξεκουράστηκαν και ότι «κάπου πήγαν» μόνο αν μπουν σε καράβι, άλλοι πάλι δεν καταλαβαίνουνΚαθαρά Δευτέρα μακριά από τη θάλασσα. Η λύση βρίσκεται στα νησιά του Αργωσαρωνικού. Φτάνετε στο λιμάνι του Πειραιά, κλείνετε επιτόπου εισιτήρια για Αίγινα και το πλοίο ή το ιπτάμενο δελφίνι σας πάνε στο πανέμορφο νησάκι, όπου θα απολαύσετε βόλτες, ουζάκι, περιπάτους με θρησκευτικό νόημα (αν πχ επισκεφτείτε τον Άγιο Νεκτάριο) ή με αρχαιολογικό χρώμα (αν επιλέξετε την Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού).

ΕΛΙΚΩΝΑΣ
Σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα, στις πεδιάδες της Βοιωτίας, απλώνουν την ομορφιά τους τα γραφικά χωριουδάκια του Ελικώναμε τα παραδοσιακά καφενεία και τις όμορφες ταβερνούλες. Η Παλιοβούνα είναι η ψηλότερη κορυφή του Ελικώνα και μπορείτε να δοκιμάσετε τις αναρριχητικές σας ικανότητες και μετά να φάτε τα σαρακοστιανά σας.