Το παιδί Τοξότης στοχεύει ψηλά: Ποια επαγγέλματα του ταιριάζουν

Δημοσιεύθηκε στις

Το παιδί Τοξότης - Κυβερνήτης: Δίας, Στοιχείο: φωτιά, Ποιότητα: μεταβλητό, Πολύτιμος λίθος: τυρκουάζ

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: νομική, επιστήμονας, ξεναγός, τουριστικά επαγγέλματα, κτηνίατρος, φιλόσοφος, πολιτικός

Ο Ήλιος διελαύνει κάθε χρόνο από το ένατο ζώδιο, δηλαδή τον Τοξότη, από τις 22.11 μέχρι και τις 21.12. Εάν έχετε στο περιβάλλον σας κάποιον ή κάποιους που ανήκουν στον αστερισμό αυτόν, τότε μάλλον θα συμφωνήσετε πως ένα από τα τραγούδια που τους ταιριάζουν, είναι “Το αεροπλάνο” του Κώστα Χατζή. Και αυτό γιατί κάθε γνήσιος Τοξότης, έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα από μία ανώτερη οπτική και να μην ασχολείται με μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες αύριο δεν θα έχουν καμία σημασία.Έχουν φιλοσοφήσει την ζωή και κοιτούν, κατά κάποιον τρόπο, την μεγάλη εικόνα.

Ο μικρός Τοξότης, είναι χωρίς αμφιβολία η χαρά της ζωής. Είναι η ψυχή της παρέας και θα θέλει οι φίλοι του (έχει σίγουρα πολλούς) να περνάνε όμορφα όταν βρίσκονται μαζί του. Είναι παιδιά χαλαρά, ευχάριστα, φωτεινά, κεφάτα, γεμάτα αισιοδοξία και με μία φυσική ανάγκη για μάθηση και εξερεύνηση.

Το Τοξοτάκι γελάει συνέχεια και ίσως να έχει και ένα χαρακτηριστικό και ξεχωριστό γέλιο, που ίσως να είναι και το σήμα κατατεθέν του. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, που καλό θα ήταν να θυμάστε ως γονείς ενός Τοξότη, είναι πως αγαπούν την ελευθερία τους και την υπερασπίζονται με κάθε κόστος. Γιαυτό, δείξτε εμπιστοσύνη στο παιδάκι αυτό και αφήστε το, όσο είναι δυνατόν, να δρα αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Αν αναρωτιέστε τώρα, τι δώρο μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας, τότε η σίγουρη απάντηση είναι ή βιβλία ή ταξίδια. Είτε είναι παιδιά, είτε είναι ενήλικες, λατρεύουν την επαφή με άλλες χώρες, ανθρώπους και ξένους πολιτισμούς (συνήθως προτιμούν και την ξένη μουσική). Γιατί με κάθε ταξίδι, έχουν κερδίσει γνώσεις και εμπειρίες. Έχουν ζήσει ακόμη μία περιπέτεια, που τόσο αγαπούν, και έχουν διευρύνει ακόμη περισσότερο την οπτική τους για τον κόσμο. Και αν δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν, τότε θα «χαθούν» με ευκολία στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων. Από μικροί ακόμη, έχουν την ικανότητα να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Αυτό προστάζει άλλωστε και το σύμβολο του ζωδίου, ο τοξοβόλος. Στοχεύουν πάντα ψηλά, πάντα το καλύτερο αύριο και είναι γεμάτοι αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά.

Εάν πείτε σε έναν Τοξότη την φράση “καίγεται το σπίτι μας”, η πιθανότερη απάντηση που θα πάρετε είναι η εξής: “δεν πειράζει, υγεία να έχουμε και θα πάρουμε άλλο. Η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι στην φύση τους και δεν γίνεται να δεί τα πράγματα μίζερα και απαισιόδοξα. Όταν κάποιος τους στερεί την ελπίδα, είναι λές και τους στερεί το οξυγόνο τους. Όσο εσείς μπορεί να αγχώνεστε για διάφορα και να ανησυχείτε για το αύριο, ο Τοξότης κοιμάται ανέμελος, γιατί μέσα του ξέρει πως όλα θα εξελιχθούν με βάση ένα ανώτερο σχέδιο.

Σαν χαρακτήρες, είναι αφοπλιστικά ειλικρινείς και αν κατά καιρούς σάς φέρνουν σε αμηχανία τα λόγια τους, αυτός είναι ο λόγος. Λένε την αλήθεια αφιλτράριστη, χωρίς όμως ίχνος κακίας ή εμπάθειας. Απλά δεν είναι στην φύση τους το να παίζουν θέατρο ή να λένε ψέματα και αυτό είναι κάτι που τους καθιστά, ως ενήλικες, και ιδιαίτερα νομοταγείς πολίτες. Άλλωστε, ο νόμος και η ηθική για την αστρολογία, βρίσκονται εδώ, στο ζώδιο του Τοξότη, ο οποίος ήρθε στην ζωή αυτή για να την ζήσει στο φουλ και με μεγαλοπρέπεια. Αντί για άγχος, προτιμά να χαμογελά και να κοιτάζει το πολλά υποσχόμενο μέλλον και τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του. Αυτή είναι η στάση ζωής τους και επειδή τους αρέσει να δείχνουν τον δρόμο και στους άλλους, αρκετά συχνά είναι και εξαιρετικοί σύμβουλοι. Έχουν σίγουρα τον τρόπο για να μας πείσουν πως η δύναμη είναι στα χέρια μας και ο κόσμος αυτός μας ανήκει! Οι ίδιοι είναι προ πολλού πεπεισμένοι για αυτό!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου 

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 179496901