Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Και αυτή την εβδομάδα το All4mama συγκέντρωσε για εσάς τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.


Πλατεία Κοτζιά

Το 23ο Παζάρι Βιβλίου πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Είναι το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με φετινό κεντρικό σύνθημα: «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ».

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο της 5ης Σκυταλοδρομίας Παραμυθιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου η αφήγηση για παιδιά άνω των 5 ετών με τίτλο «Δύο κουκιά κι ένα ρεβίθι και στ’ αυτί σου παραμύθι».

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ώρα: 12.00-13.00.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει η αφήγηση για παιδιά άνω των 6 ετών με τίτλο «Ιστορίες του γλυκού νερού: Λαϊκά παραμύθια, μουσικές και τραγούδια από της λίμνης τα θολά νερά».

Ώρα: 12.00-13.00.

Πληροφορίες: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, Τ. 210 3243972, 210 3243987

Τεχνόπολη

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας καλεί τις Κυριακές να ανέβουμε «Στον Πύργο του εργοστασίου» για να απολαύσουμε τη νέα χειμερινή εκδοχή των αγαπημένων μας εικαστικών παιχνιδιών από τα 30 μέτρα ύψος! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, θα απασχοληθούμε δημιουργικά, θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούμε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. Θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια... Θα αναρωτηθούμε «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τι βλέπουμε… από ψηλά!

Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί

Πληροφορίες: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com.

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Η Γκρίνια μέσα από μια ιστορία!» για παιδιά και εφήβους από 10-15 ετών, μαζί με ενήλικες.

Αρχικά, θα την αναγνωρίσουμε, στη συνέχεια θα την καλωσορίσουμε, μετά θα τη ρωτήσουμε από που έρχεται, προς τα που πηγαίνει, τι ζητάει… Ίσως έχει να μας δώσει μια πληροφορία για τον εαυτό μας και για τη δική μας μοναδική κάθε φορά…

Ώρα: 13.00-14.00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήριο «Η Γκρίνια πίσω από το Θυμό!» για παιδιά και εφήβους από 10-15 ετών, μαζί με ενήλικες.

Η γκρίνια προκαλεί θυμό. Τη γκρίνια τι την προκαλεί; Τι ζητάει η γκρίνια κάθε φορά που μιλάει; Αναζητούμε τα στοιχεία στην έκθεση του μουσείου!

Ώρα: 13.00-14.00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Επίσης στο χώρο του Μουσείο πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά και εφήβους από 5-15 χρόνων και ενήλικες.

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Κάθε Σαββατοκύριακο, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες μπορούν να παίξουν και να εξερευνήσουν τη διαδραστική έκθεση του μουσείου! Να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-13.00.

Εισιτήριο για την έκθεση: 4 ευρώ

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329, www.mce.gr.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 10:00-10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 11:10-12:00.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Ας κάνουμε θόρυβο!».

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να κάνει θόρυβο; Πόσοι διαφορετικοί θόρυβοι υπάρχουν; Ποια αντικείμενα παράγουν ήχο; Με ποιον τρόπο; Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν ήχους και παράγουν θορύβους με πρωτότυπα υλικά!

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Το μικρό και το μεγάλο».

Ποιος μπορεί να φοράει ένα παπούτσι νούμερο 50; Πόσοι χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε ένα τεράστιο κλειδί; Μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα και τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανακαλύπτουμε το μικρό και το μεγάλο. Όλοι μαζί –μικροί και μεγάλοι- δημιουργούμε τα δικά μας- μικρά και μεγάλα- αποτυπώματα.

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 10€ (για 1 ενήλικα και 1 παιδί).

Επίσης στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

11:15 – 12:00 «Ένας … ήρωας στο πιάτο μου!», για όλη την οικογένεια

Ποιες τροφές μας δίνουν ενέργεια; Πώς ξεκινάμε τη μέρα μας γεμάτοι διάθεση και δύναμη; Βρώμη, μέλι, στάλες σοκολάτας και άλλες υπερ-τροφές ενώνονται και γίνονται οι σούπερ ήρωες που θα… στηρίξουν την ημέρα μας!

12:15 – 13:00 «Μια μέλισσα ρομπότ», για παιδιά 4-6 χρόνων

Πώς περνούν οι μέλισσες την ημέρα τους; Η βασίλισσα; Οι εργάτριες; Οι κηφήνες; Τρυπώνουμε και ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια μιας μέλισσας – ρομπότ τι συμβαίνει… στην κυψέλη!

13:15 – 14:00 «Χρώματα και σχήματα!», για παιδιά 3 έως 6 χρόνων (εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα)
Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα; Μαζεύουμε μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες και άλλα φρούτα! Ας τα μετρήσουμε, ας μάθουμε τα χρώματα και τα σχήματα …. In English, please!

14:15 – 15:00 «Φυσικά …. σοκολάτα», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ποια σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Λιώνουμε, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, πειραματιζόμαστε με αυτή και άλλα υλικά και φτιάχνουμε ευφάνταστα και λαχταριστά σοκολατάκια.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

11:15 – 12:00 «Επιστήμονες στην κουζίνα», για όλη την οικογένεια

Ποια υλικά μαγειρικής διαλύονται στο νερό; Ποιους τρόπους χρησιμοποιεί ένας χημικός για να ανακαλύψει τις ιδιότητές τους; Γινόμαστε επιστήμονες και πειραματιζόμαστε με αλεύρι, σόδα, κόκκινο λάχανο και άλλα υλικά και γνωρίζουμε τις ιδιότητές τους.

12:15 – 13:00 «Μουσικός Βροχοποιός», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Πώς είναι ο ήχος της βροχής; Πώς ακούγεται ο αέρας; Με τι μοιάζει ο κεραυνός, η βροντή, η καταιγίδα; Ελάτε να εξασκήσουμε την ακοή μας και να δημιουργήσουμε τον δικό μας ευφάνταστο μουσικό… βροχοποιό!

13:15 – 14:00 «Πίσω από τον… μπερντέ», για όλη την οικογένεια

Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα και οι υπόλοιποι ήρωες γίνονται πηγή έμπνευσης, οι μορφές μεταμορφώνονται σε σκιές και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες πίσω από τον … μπερντέ.

14:15 – 15:00 «Αβάντι μαέστρο!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Μουσικά όργανα δίνουν ρυθμό και μελωδία! Μπλέκονται με μαράκες και ντέφια! Γινόμαστε μουσικοί ορχήστρας και όλοι μαζί ακολουθούμε τις οδηγίες της μαέστρου παίζοντας Can-Can!

Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Πληροφορίες: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...».

Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήρι «Φουρτούνες στον Όλυμπο», για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού.

Οι διαμάχες ανάμεσα στους Θεούς του Ολύμπου σύμφωνα την Ελληνική Μυθολογία υπήρξαν συχνό φαινόμενο, διαμάχες που δημιούργησαν ιστορίες με ιδιαίτερη αγωνία και σασπένς! Μια σειρά παιχνιδιών μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τις ιστορίες εκείνες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας!

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Σάββατο 26/1 θα γίνει το πρόγραμμα «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω; - Αρχαία επαγγέλματα», για παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους.

Έμπορος, γιατρός, στρατηγός, τεχνίτης ή μήπως ποιητής; Τι είδους επαγγέλματα υπήρχαν στην αρχαιότητα; Πώς επέλεγαν το επάγγελμά τους οι αρχαίοι Έλληνες;  Ποιες εργασίες αμείβονταν με χρήματα και ποιες με δόξα και τιμές; Ποια αντικείμενα του μουσείου θα μας βοηθήσουν να μάθουμε;

Ώρα: 11:00-12:00.

Εισιτήριο: €5 (για ένα παιδί και συνοδό).

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήριο «Αποθήκη – Κόκκινη κλωστή δεμένη» για παιδιά 2-3,5 ετών με τους γονείς τους.

Σ’ αυτό το εργαστήριο μπαίνουμε στο βασίλειο των χαμένων θησαυρών, την αποθήκη. Γονείς και παιδιά, θα δουν πώς ένα ευτελές αντικείμενο μπορεί να μας δώσει χίλιες δυο ιδέες. Τα παιδιά θα κόψουν, θα πιάσουν, θα τυλίξουν, θα τραβήξουν και θα εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες.

Ώρα: 11.00-12.30

Εισιτήριο: €15

Την Κυριακή 27/1 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Δράκοι και δράκοντες», για παιδιά 4-5 ετών.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δράκος. Όχι ψέματα, ήταν ένας ήρωας θαρραλέος που συνάντησε ένα δράκο! Όχι, όχι, όχι! Ήταν ένας ήρωας που ξεκίνησε να βρει τη μοίρα του και συνάντησε ένα δράκο! Αφού ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στους κόσμους των παραμυθιών, θα επιστρέψουμε στο εργαστήρι μας και θα εμπνευστούμε από τα έργα ενός Ιάπωνα καλλιτέχνη, του K.Hokusai, που του άρεσε να απεικονίζει δράκους.

Ώρα: 11:30-13:00.

Εισιτήριο: €10

Πληροφορίες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7294220, www.cycladic.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 26 Ιανουάριου θα γίνει το βιωματικό εργαστήρι «Δέκα κίτρινα παπάκια, του Eric Carle» για παιδιά 2-4 ετών

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Τα 10 κίτρινα παπάκια έπεσαν στη θάλασσα και χάθηκαν στα πέρατα του κόσμου. Εμείς θα τα βρούμε και θα παίξουμε μαζί τους, θα χορέψουμε και φυσικά θα κάνουμε όμορφες κατασκευές.

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο 26 Ιανουάριου θα πραγματοποιηθεί ακόμη το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Κιθάρα», Pablo Picasso, για παιδιά 4-7 ετών.

Σας περιμένουμε στο Μουσείο για να παίξουμε με την κιθάρα του Πάμπλο Πικάσο! Είναι μια συνηθισμένη κιθάρα ή παρατηρείτε κάτι διαφορετικό; θα ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Πικάσο έφτιαξε αυτή τη κιθάρα και θα ζωγραφίσουμε τις δικές μας!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play «Ο μικρός Πινόκιο».

Οι μικροί μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά και μέσα από το sensory play, να γνωρίσουν διαφορετικές υφές και να δώσουν μορφή, στον μικρό Πινόκιο. Κατασκευή κούκλας, με απλά υλικά.

Ώρα: 11:00-12:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών «Ανακαλύπτοντας την Τριβή», για παιδιά 5-8 ετών.

Σε αυτό το εργαστήριο θα φτιάξουμε τις δικές μας πλατφόρμες και θα ανακαλύψουμε πως επιδρά η τριβή στην κίνηση των σωμάτων Θα φτιάξουμε το δικό μας πολύπλοκο διάδρομο τριβής και θα πραγματοποιήσουμε μετρήσεις με χρονόμετρα

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα γίνει το πολυθεματικό εργαστήρι «Χάνσελ και Γκρέτελ: Ζωντανεύοντας την ιστορία», για παιδιά 3-5 ετών.

Μήπως δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα σπιτάκι φτιαγμένο από γλυκό; Χμ.. τότε αυτή η ιστορία, είναι ο,τι πρέπει για εσάς. Μη στεναχωριέστε. Στο τέλος, το δικό μας ..γλυκό σπιτάκι, θα είναι το πιο όμορφο. Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χειροτεχνία.

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Αίθριο του Μεγάρου στρώθηκε και φέτος πάγος, άναψαν τα φώτα, έβαλαν μουσική και έφτιαξαν το πιο γιορτινό παγοδρόμιο της πόλης με παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. και προστατευτικό στέγαστρο. Ως τις 24 Φεβρουαρίου λοιπόν το παγοδρόμιο του Μεγάρου σας περιμένει να το επισκεφτείτε.

Το παιδί στην πόλη: 26+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ώρες: Καθημερινές: 16:00 – 23:00, Σαββατοκύριακα: 11:00 – 23:00

Εισιτήρια: 10 € για όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερο μάθημα για αρχαρίους (διάρκειας 15 λεπτών): 10 € χωρίς ραντεβού.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, www.megaron.gr, 210 7282 333.

tags:


tags: