Το παιδί Καρκίνος: Τα χαρακτηριστικά του και η δύναμη που το στέφει νικητή!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαζί με τα γενέθλια των Καρκίνων, αρχίζει επίσημα πλέον και το καλοκαίρι. Κοντά στα γενέθλιά τους, λαμβάνει χώρα η Εαρινή Ισημερία και έτσι έχουμε την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Κύρια χαρακτηριστικά

Ποιότητα: Παρορμητικό


Κυβερνήτης: Σελήνη

Γενέθλια: 21.6 - 22.7

Πολύτιμος λίθος: Φεγγαρόπετρα, Ρουμπίνι, Μαργαριτάρι

Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: διακοσμητής εσωτερικών χώρων, μεσίτης ακινήτων, ψυχολόγος, μάγειρας, νηπιαγωγός, καλλιτέχνης, επαγγέλματα φροντίδας

Από την Γιώτα Ανδρεάδου

Είναι το πρώτο ζώδιο στην σειρά, που έχει ως στοιχείο του το νερό και γι' αυτό το λόγο το ρήμα που τους εκφράζει πιο έντονα είναι το «Νιώθω». Και με κυβερνήτη τους την Σελήνη, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς! Κάθε χαρακτηριστικός Καρκίνος, έχει μέσα του ένα μοναδικό συναισθηματικό ραντάρ και μια ισχυρή εσωτερική φωνή. Το συναίσθημα, γενικά, είναι ο οδηγός τους και είναι αυτό που ρυθμίζει, κατά βάση, τις αντιδράσεις και τις επιλογές τους. Σκέφτονται με την καρδιά τους και αισθητά λιγότερο με την λογική και είναι το πιο «εσωτερικό» ζώδιο από όλα. Στην εποχή του Καρκίνου, αρχίζουμε να δίνουμε σημασία στις αληθινές μας ανάγκες, συνειδητοποιούμε την αξία του ψυχικού μας κόσμου και της οικογένειας. Όποιος έχει στο περιβάλλον του έναν Καρκίνο, τότε σίγουρα θα έχει παρατηρήσει το σθένος με το οποίο αγαπούν και υπερασπίζονται την οικογένειά τους. Γίνονται στην κυριολεξία μια μεγάλη ασπίδα προστασίας και ενότητας για όσους αγαπούν. Αν κάποιος Καρκίνος, σε χαρακτηρίσει δικό του άνθρωπο, τότε θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Θα σε προστατέψει με καθε κόστος, θα σου αφοσιωθεί και θα σου δώσει, κατά μια έννοια, αυτό που λέμε μητρική αγάπη. Είναι όμως και με τον εαυτό τους έτσι, με αποτέλεσμα να έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης. Όταν πρόκειται για τα κεκτημένα τους (και ιδιαίτερα στον τομέα της οικογένειας ή της δουλειάς) μπορούν να γίνουν εγωιστές και με σθένος θα προστατεύουν ό,τι θεωρούν δικό τους. Είναι ευφάνταστοι, πιστοί, συμπαθείς, εσωστρεφείς και έντονα διαισθητικοί άνθρωποι. Αγαπούν την σπιτική θαλπωρή, το καλό φαγητό, τις παραδόσεις, το παρελθόν, τις αντίκες. Λατρεύουν την σπιτική ζωή, την συντροφικότητα, την πατρίδα τους και συνήθως περιφρουρούν την ιδιωτικότητά τους. Οι περισσότεροι, θα ζούσαν με ευκολία σε κάποια άλλη περασμένη δεκαετία. Αρέσκονται στο να φροντίζουν κάποιον. Έχουν δίπλα τους λίγους και καλούς και μπορούν να θεωρήσουν οικογένεια ακόμη και έναν μόνο σημαντικό άνθρωπο που θα βρεθεί στον δρόμο τους.

Σχέση μητέρας - παιδιού

Η γιορτή της μητρότητας και της οικογένειας! Μια ωδή στην Μάνα, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περίοδος του Καρκίνου, αλλά και η επιρροή του ζωδίου αυτού σε έναν γενέθλιο χάρτη. Για το παιδί Καρκίνος, η μητέρα (και οι γονείς γενικά) έχει έναν εξέχοντα ρόλο στην ζωή του. Και φυσικά, η μαμά, είναι για όλους κάτι σπουδαίο και ξεχωριστό, αλλά για τους Καρκίνους η σχέση με το μητρικό πρότυπο λειτουργεί σαν βασικός καταλύτης, ο οποίος μπορεί και ρυθμίζει ακόμη και την ενήλικη συμπεριφορά τους. Γιατί ο Καρκίνος είναι Μνήμη. Και κυρίως, συναισθηματική Μνήμη. Το παιδί αυτό, θα θυμάται για πάντα πώς το κάνατε να νιώθει. Δεν θα ξεχάσει εύκολα τα γεγονότα, τις μυρωδιές, τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα της παιδικής του ηλικίας.

Η μητέρα, είναι ένα ιδιαίτερο πρόσωπο για το παιδί αυτό. Είναι η πρωταγωνιστική σχέση της ζωής του και πηγή δύναμης. Πάντα θα την συμβουλεύεται, θα την νοιάζεται, θα είναι ο ήρωάς του, το καταφύγιό του και θα έχει την ανάγκη να την νιώθει δίπλα του (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Εδώ, η σχέση μητέρας και παιδιού, είναι σε άλλο επίπεδο! Εάν ο δεσμός αυτός, όντως λειτουργεί, ο μικρός Καρκίνος, μπορεί να λάμψει! Δώστε στο παιδί αυτό στοργή και σιγουριά.

Ο Καρκίνος, συμβολίζει τις ρίζες σε ένα ωροσκόπιο. Και όπως οι ρίζες των φυτών χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να αναπτυχθούν σωστά, αυτό ισχύει και για το παιδί που ανήκει στο ζώδιο αυτό. Χρειάζεται να νιώθει πως είναι προστατευμένο και ασφαλές. Πως η οικογένειά του θα είναι πάντα στο πλευρό του, στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Θα ήταν καλό, να εστιάσετε στον συναισθηματικό του κόσμο και να τον εμπλουτίσετε με όμορφες, θετικές εικόνες και αναμνήσεις! Δείξτε του, πώς το στηρίζετε, πως αποδέχεστε ό,τι κάνει και πως του έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα βοηθούσε ιδιαίτερα τον μικρό Καρκίνο σας, εάν του δίνατε τα κατάλληλα εφόδια, έτσι ώστε να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά το παρελθόν, για να χτίσει ένα λαμπρό μέλλον. Είναι ένα παιδί ήρεμο, ευγενικό, ρομαντικό, μάλλον με καλλιτεχνικές ανησυχίες και συνδέεται έντονα και για πάντα με τους ανθρώπους. Μπορεί να δείχνει και όντως να είναι ευαίσθητο, μέσα του όμως έχει μια δεξαμενή αντοχών και μεγάλη δύναμη. Μια δύναμη υπόγεια, μα πανίσχυρη, η οποία στα δύσκολα τους στέφει πάντα νικητές! Και αν έχουν και την υποστήριξη της οικογένειάς τους, τότε φεύγουν σίγουρα με το τρόπαιο!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019