Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις μητέρες που θα πάρουν επίδομα μητρότητας για πρώτη φορά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

H ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας με τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος ενίσχυσης των ζευγαριών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας (και όχι μόνο).

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση για εννέα μήνες (830 ευρώ μηνιαίως, σύνολο 7.470 μεικτά) νέων μητέρων που είναι αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες. Μάλιστα παρά τις ανειλημμένες  υποχρεώσεις του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το γεγονός, καθώς δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις πολιτικές στήριξης της μητρότητας, της οικογένειας και της γονιμότητας.


«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο parentalbenefits.dypa.gov.gr για το επίδομα μητρότητας», έγραψε στο "Χ" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σχετική ανάρτηση της ελληνικής κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται: "Για πρώτη φορά χορηγείται επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες! Η πλατφόρμα άνοιξε! Αν είσαι ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα, μπες στο https://parentalbenefits.dypa.gov.gr και κάνε την αίτησή σου" ενώ αντίστοιχες αναρτήσεις υπάρχουν επίσης στο "Χ" και στο instagram.