Συναντήσεις οινογνωσίας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 Μάθετε τα μυστικά του κρασιού

Ξέρετε ότι όσο περισσότερες είναι οι σταγόνες που αφήνει το κρασί στο ποτήρι όταν αναδεύεται, τόσο περισσότερο είναι το αλκοόλ που περιέχει;


Ότι τα λευκά κρασιά έχουν αρώματα από λευκά φρούτα και τα κόκκινα από κόκκινα φρούτα;

Αυτά και άλλα πολλά μαθαίνετε στις συναντήσεις οινογνωσίας που διοργανώνει κάθε Τετάρτη ο χώρος τέχνης Mart space, σε συνεργασία με το γνωστό sommelier Δημήτρη Λίτινα.

Ο κ. Λίτινας, έχοντας μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της γεύσης και του κρασιού και έχοντας δημιουργήσει ηχηρές συνεργασίες, αντιλαμβάνεται την σειρά γευσιγνωσίας κάπως έτσι:

«Στις όχι και τόσο εύκολες εποχές που ζούμε, πιστεύουμε ότι τα καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το κρασί, τα ποτά, την γαστρονομία, όχι σαν μάθημα αλλά σαν την ίδια την ζωή. Ελεύθερα, χωρίς οικονομικά και κοινωνικά ταμπού, να μπορέσουμε και να καταλάβουμε και να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτό το εξαιρετικό προϊόν της φύσης, αλλά και να μάθουμε πώς μπορεί να κάνει την ζωή μας λίγο πιο χαρούμενη. Θέλουμε να συζητάμε για το πώς θα αγοράζουμε κρασιά, πώς θα τα φυλάμε σωστά, πώς θα τα σερβίρουμε σωστά και κυρίως πώς θα τα απολαμβάνουμε».

Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται στα τέλη Μαϊου, με ένα αντιπροσωπευτικό πέρασμα από τις πιο σημαντικές περιοχές οινοπαρασκευής στον κόσμο.

Mart Space: Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου (2ος όροφος), Κολωνάκι.

Ώρα έναρξης: 20:00

Διάρκεια: 2 ώρες

Πληροφορίες και κρατήσεις 210 9246600, space@m-art.gr

     Μαρία Σατραζέμη