Σοκολατάκια για παιδιά

Από τη Μαρία Γεωργάκαινα

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα ζάχαρη άσπρη
1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη
3/4 της κούπας γάλα
1 βανίλια
1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κούπες δημητριακά με φρούτα ή/και με σοκολάτα
1 κούπα καρύδι αλεσμένο
1 κούπα μαρασκίνο ή άλλα φρουτάκια γλασέ ψιλοκομμένα
καρύδα τριμμένη
τρούφα χρωματιστή
τρούφα σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα δημητριακά αφού πρώτα τα τρίψουμε με τα χέρια μας να γίνουν τρίμμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρύδι και στο τέλος τα ψιλοκομμένα φρουτάκια. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασιά δωματίου για περπιπου 1 και 1/2 ώρα ώστε να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού σφίξει το μίγμα μας, πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα κυλάμε είτε σε τρούφα σοκολάτας, είτε σε τρούφα χρωματιστή είτε στην τριμμένη καρύδα.
Τα τοποθετούμε στις ειδικές χάρτινες βάσεις για γλυκά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.