Σοφία Φαραζή στο "Μαμά-δες": "Ήθελαν να δουν αν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης για να πάρω τον ρόλο"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

H Σοφία Φαραζή είναι μια ηθοποιός χαμηλών τόνων, παρά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει πρωταγωνιστήσει σε θέατρο και τηλεόραση. Ειδικά η σειρά Litsa.com, που έπαιξε τη σύγχρονη σταχτοπούτα, την κομμώτρια που ερωτεύεται το πλουσιόπαιδο, Μάριο Αθανασίου, άφησε εποχή.

Παρά την μεγάλη επιτυχία της τότε η Σοφία Φαραζή, άφησε την τηλεόραση και αφοσιώθηκε στην οικογένεια. Γέννησε την κόρη της και προτίμησε να την μεγαλώσει η ίδια, έτσι ενώ επέστρεψε άμεσα στο θέατρο, απέρριψε σημαντικές επαγγελματικές προτάσεις στην τηλεόραση. Πως την αντιμετώπισαν όμως;


Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Η Σοφία Φαραζή βρέθηκε αλεσμένη στην εκπομπή "Μαμά-δες" στην ΕΡΤ2 με τη Ζωή Κρονάκη και μίλησε για τον ρόλο της μητέρας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον χώρο της υποκριτικής μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Συγκεκριμένα είπε: "Η κόρη μου είναι εννιάμισι χρόνων. Πάει στην τετάρτη δημοτικού. Τη θυμάμαι ακόμη μωρό την Αγγελική, δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει γίνει 1,40 με ρωτά για τα πάντα και έχει γνώμη και άποψη για όλα.

Τα πάντα άλλαξαν με τον ερχομό του παιδιού. Είμαι πιο υπομονετική, είμαι ψυχαναγκαστική και τα θέλω όλα τακτοποιημένα. Μπορεί αν είναι το βιβλίο στραβό και να το σκέφτομαι όταν πάω να κοιμηθώ Έχω τεράστιο θέμα. Με ένα παιδί στο σπίτι και δη με την Αγγελική που της αρέσουν οι κατασκευές, γίνεται χαμός. Οπότε σε αυτό έπρεπε να κάνω πίσω. Τώρα της έχω πάρει μια τεράστια κούτα, τουλάχιστον τα βάζει όλα μέσα να μην τα βλέπω".

Όσον αφορά την επιστροφή της στην υποκριτική μετά τον ερχομό της κόρης της, είπε: "Εγώ επέστρεψα στη δουλειά στους τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και έκτοτε ήμουν συνέχεια σε παραστάσεις. Από πέρσι που έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, το θέατρο μου λείπει πολύ. Η τηλεόραση δεν μου έλειπε εδώ και δέκα χρόνια. Το ομολογώ. Ίσως γιατί είχα το παιδί και είχα αποφασίσει μέσα μου, ότι θα απομακρυνθώ λίγο γιατί είναι πολύωρα τα γυρίσματα και εγώ δεν θέλω να λείπω όλη την ώρα από το σπίτι και να με δει το παιδί μου στα 15 του. Είχα απαγορεύσει στον εαυτό μου να την σκέφτεται και να στενοχωριέται. Πέρσι που έκανα ένα guest για δυο μήνες με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ μου είχε λείψει".

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τα σχόλια που έχει δεχτεί για τα κιλά της εγκυμοσύνης της, αποκαλύπτοντας πως για τους ανθρώπους της τηλεόρασης τα κιλά αποτέλεσαν κριτήριο για το αν θα πάρει ένα ρόλο.

"Αντιμετώπισα ένα θέμα όταν γέννησα με το θέμα των κιλών. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης ήθελαν να δούνε αν έχω βάλει ή έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις και στο θέατρο. Δεν το έλεγαν ξεκάθαρα. Έλεγαν στείλε μια φωτογραφία ή έλα να σε δούμε από κοντά αν έχεις αλλάξει ή όταν με έβλεπαν από κοντά έλεγαν α εντάξει μπράβο αδυνάτισες, είναι καλό για τη δουλειά", είπε.