Σεπτέμβριος: 6 λόγοι που τα παιδιά που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα είναι ξεχωριστά!

Το καλοκαίρι ημερολογιακά τουλάχιστον τελείωσε, ο Σεπτέμβρης ήρθε και ξεκίνησαν και τα σχολεία. Αυτή θεωρείται μια υπέροχη εποχή για να έρθει κανείς στον κόσμο επομένως αν η ημερομηνία του τοκετού σου είναι αυτόν τον μήνα τότε πρέπει να νιώθεις και εσύ και το παιδί σου πολύ τυχεροί!

από τη Μαρία Αντωνίου

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα μωρά του Σεπτεμβρίου θεωρούνται ξεχωριστά:

  1. Έχουν πολλές πιθανότητες να είναι καλοί μαθητές

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο National Bureau of Economic Research υποστήριζε πως τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο. Αυτό βέβαια δεν σχετίζεται με βιολογικούς παράγοντες της εποχής αυτής δηλαδή του φθινοπώρου αλλά με το πώς η κοινωνία έχει οργανώσει και ορίσει το σχολικό έτος.

Ουσιαστικά αν έχεις γεννηθεί αυτόν το μήνα θα είσαι το μεγαλύτερο παιδί της τάξης και αυτό σίγουρα σε βοηθάει να πετύχεις στο σχολείο. Ειδικά αν είσαι στον παιδικό σταθμό 11 μήνες κάνουν σίγουρα την διαφορά σε τέτοιες ηλικίες.

  1. Πιθανόν να τα πηγαίνουν πολύ καλά και στα αθλήματα

Τα σχολικά επιτεύγματα δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα των παιδιών που έχουν γενέθλια τον Σεπτέμβρη. Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι και πιο πιθανό να πετύχουν στον αγωνιστικό χώρο.

«Μαζί με τα παιδιά που γεννήθηκαν στο Βόρειο Ημισφαίριο, αυτά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο τείνουν να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη οστική και μυϊκή μάζα», δήλωσε ο Δρ Gavin Sandercock, από το Κέντρο Επιστήμης Αθλητισμού και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Essex στο New York Magazine. «Ξεκινούν με περισσότερους μυς, ενεργοποιούνται νωρίτερα και ασχολούνται με τον αθλητισμό νωρίτερα». Προηγούμενες μελέτες υποδηλώνουν επίσης πως η βιταμίνη D που παίρνουν αυτά τα μωρά ενώ βρίσκονται στην μήτρα αποτελεί παράγοντα επιτυχίας στα αθλήματα.

  1. Είναι λιγότερες οι πιθανότητες να αναπτύξουν διπολική αναταραχή

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, τα μωρά του Σεπτεμβρίου έχουν χαμηλότερα ποσοστά διπολικής διαταραχής στην ενηλικίωση. Και πάλι, η προγεννητική βιταμίνη D θεωρείται ότι είναι ένας προστατευτικός παράγοντας, αλλά οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς τι τον προκαλεί, απλά γνωρίζουν ότι τα μωρά που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα το έχουν.

  1. Έχουν γεννηθεί τον πιο δημοφιλή μήνα

Πάρα πολλά παιδιά έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα. Η τάση αυτή ανακαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο Matt Stiles, ο οποίος παρακολούθησε στατιστικές γεννήσεων από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας των ΗΠΑ και τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης των ΗΠΑ που συλλέχθηκαν μεταξύ 1994 και 2014. Διαπίστωσε λοιπόν ότι, στατιστικά, τα μέσα Σεπτεμβρίου μακράν η πιο δημοφιλής περίοδος για γεννήσεις.

  1. Πιθανόν δεν θα είναι μεγάλα ή πολύ μικρά στην γέννηση

Η έρευνα δείχνει ότι τα μωρά του Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να είναι τα μεγαλύτερα κατά τη γέννηση (αυτό ισχύει για τις καλοκαιρινούς γεννήσεις), αλλά ούτε και τα μικρότερα (αυτό ισχύει για τις χειμερινές γεννήσεις).

  1. Είναι λιγότερο πιθανό να μπλέκονται σε μπελάδες

Η ίδια μελέτη που διαπίστωσε ότι τα μωρά του Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, διαπίστωσε επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το νόμο, ενώ είναι πιο πιθανό να μπουν στο κολέγιο.

Φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας υπέροχος μήνας για γενέθλια. Και δεν είναι καθόλου περίεργο που είναι τόσο δημοφιλής!