Ρένα Κουβελιώτη στο "Μαμά-δες": "Όταν με ρωτούσαν μικρή τί θέλω να γίνω, έλεγα μαμά"

Ρένα Κουβελιώτη, μαμά, μάχιμη δημοσιογράφος, και πόσοι ακόμα επιθετικοί προσδιορισμοί θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτή τη γυναίκα που βρέθηκε καλεσμένη στη Ζωή Κρονάκη και στην εκπομπή "Μαμά-δες". Ήταν πραγματικά μια συνέντευξη καρδιάς θα μπορούσε κάποιος να πει καθώς μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για τη μητρότητα, το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει και πως διαχειρίζεται τις καταστάσεις.

από τη Βέρα Πάρδου

Είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση της καθώς μέσα από τη δική της οικογένεια βρήκαν φωνή και πολλές ακόμη που δεν αντιστοιχούν στο ιδεατό πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύοντας ότι δεν υστερούν πουθενά. Δεν είναι ανάγκη οι γονείς να είναι παντρεμένοι αν ο γάμος και η συμβίωση δεν τους ταιριάζουν. Συγκεκριμένα είπε πως: "Ο Γιώργος είναι ο μπαμπάς μας, μένει στην Αθήνα μαζί μας όταν έρχεται και πάμε όλοι μαζί διακοπές. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις". Γεγονός που θα έπρεπε να αρκεί στα κριτήρια των γονεϊκών σχέσεων καθώς η ουσία βρίσκεται στην αγάπη και την φροντίδα προς τα παιδιά. Κατά πόσο δηλαδή όσοι επιλέξουν να λέγονται γονείς μπορούν να είναι παρόντες.

Ακόμα μιλάει για το βιβλίο της με τίτλο: "Θα μ` αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;" που προέκυψε μέσα από το πρόβλημα υγείας που ανακάλυψε τυχαία ότι αντιμετωπίζει από το 2015. Έχει ένα πρόβλημα στον εγκέφαλο που αφορά το κομμάτι της μνήμης και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν τα παιδιά της, να μην ξεχάσει τα παιδιά της. "Ο τίτλος είναι μια φράση που έχω πει στα παιδιά μου, στη μαμά μου και στις φίλες μου άπειρες φορές. Είναι κάτι που με απασχολεί και είναι η αλήθεια μου μέσα στο βιβλίο αυτό. Με πιάνουν μικρές κρίσεις, δεν ξέρεις ποιον να πάρεις τηλέφωνο, από που να ζητήσεις βοήθεια, τίποτα τίποτα. Θέλω λίγα λεπτά να συνέλθω, με πιάνει ο φόβος αν την επόμενη φορά δεν επιστρέψω. Εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνω πως νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι, μια ηλικιωμένη γυναίκα".

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και το λόγο τελικά που επέλεξε να γράψει αυτό το βιβλίο και πως σχετίζεται με τα παιδιά της δεν έχετε παρά να πατήσετε πάνω στο βίντεο.