Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Δημοσιεύθηκε στις

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα δεν ήτνα μόνο αυτή η είδηση που έδωσε, αλλά ενημέρωσε και το πότε θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, κατι που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και παιδιά. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. 

Πάντως η υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ρπωτόκολλο που θα ισχύσει σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και αν τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία με μάσκες.

Με sms στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

«Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν» σημείωσε η υπουργός στον Σκάι.

Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη  Αυγούστου, δήλωσε η υπουργός. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος όπως είπε μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Σχετικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, τόνισε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000 τος, από το 2020 έως το 2022. «Θα ξεκινήσουμε με την καλύτερη στελέχωση και την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών».