Πόσο θα αυξηθεί φέτος το επίδομα παιδιού;

Το επίδομα παιδιού είναι ένα σημαντικό βοήθημα του κράτους για κάθε οικογένεια. Πόσο μάλλον όταν είναι πολυμελής ή έχει μειωμένα έσοδα ή υπάρχουν άνεργα μέλη.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου 

Στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τόσους κλάδους εργασίας κλειστούς, με αναστολές εργασίας ή ακόμα και απολύσεις, οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική βοήθεια από το κράτος θα είναι δώσει οικονομική «ανάσα» στις οικογένειες.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε σημαντικές αυξήσεις σε όλα τα προνοιακά επιδόματα!

«Ο προνοιακός προϋπολογισμός για το 2021 είναι αυξημένος κατά 22%. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι αυξημένο κατά 15%. Το επίδομα παιδιού κατά 20%. Το στεγαστικό είναι αυξημένο κατά 34%» είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι, η κ. Μιχαηλίδου.

Επίσης, η υφυπουργός αναφέρθηκε στα κριτήρια των επιδομάτων υπογραμμίζοντας «Δίνουμε δίκαια επιδόματα. Ο οδηγός που ακολουθείται ως προς την καταβολή των επιδομάτων είναι το εισόδημα και τα αντικειμενικά κριτήρια» σημείωσε και πρόσθεσε: «συνδέσαμε επιδόματα με σχολική φοίτηση.»

Τέλος, είπε πως σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι χαμηλού ρίσκου αναμετάδοσης του ιού, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν στις ειδικές δομές για rapid test.