Πλούσιοι Κινέζοι νοικιάζουν Αμερικανίδες για παρένθετες μητέρες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πλούσιοι Κινέζοι νοικιάζουν Αμερικανίδες για παρένθετες μητέρεςΕυκατάστατοι Κινέζοι προσλαμβάνουν Αμερικανίδες για παρένθετες μητέρες δημιουργώντας έτσι μία μικρή αλλά αναπτυσσόμενη επιχείρηση για «κατά παραγγελία» βρέφη έναντι 120.000 δολαρίων. Οι παρένθετες μητέρες δίνουν έναν άλλον «αέρα» στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας  κυοφορώντας τα έμβρυα με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Τα πρακτορεία παρένθετων μαμάδων στην Κίνα και τις ΗΠΑ είναι πρόθυμα να δώσουν λύση στο πρόβλημα των πλούσιων Κινέζων που «παλεύουν» με την υπογονιμότητα και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μωρό μακριά από τις κινεζικές πολιτικές επιταγές ή που θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα.
Ένας άλλος λόγος είναι η μετανάστευση σύσσωμης της οικογένειας. Συγκεκριμένα, οι αμερικανοί πολίτες μπορούν να κάνουν αίτημα για Πράσινη Κάρτα για τους γονείς τους όταν κλείσουν τα 21 τους.
Για τον λόγο αυτό, οι αμερικανικές κλινικές τεχνητής γονιμοποίησης και τα πρακτορεία για παρένθετες μητέρες έχουν καθιερώσει ιστοσελίδες στην κινεζική γλώσσα και προσλαμβάνουν υπαλλήλους που μιλούν την κινεζική γλώσσα.
Στην Κίνα είναι παράνομη η χρήση παρένθετης μητέρας κι έτσι οι κινέζοι γονείς που αποκτούν παιδί με αυτόν τον τρόπο το κρατούν μυστικό, συχνά φτάνοντας στα άκρα με τις γυναίκες να προσποιούνται ότι είναι έγκυες...
Όλο και περισσότερες έγκυες Κινέζες ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εξάλλου για να γεννήσουν ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά τους αμερικανική υπηκοότητα.
Ένα μέσο «πακέτο» για παρένθετη μητέρα που προσφέρει κινεζικό πρακτορείο είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό», καθώς κυμαίνεται από 120.000 ως 200.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι διατίθεται μόνο για πλούσιους Κινέζους.
Οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν γονείς διαθέτουν «λεφτά» αισθήματα, αφού προτίθενται συνήθως να καταβάλλουν στην παρένθετη μητέρα μεταξύ 22.000 και 30.000 δολάρια, ως αμοιβή στο πρακτορείο περίπου 17.000 με 20.000 δολάρια και νομικά έξοδα έως 13.000 δολάρια.
Η τιμή «εκτοξεύεται», όταν απαιτείται και ωοληψία. Αυτό μπορεί να κοστίσει επιπλέον 15.000 δολάρια, ενώ τα έξοδα τοκετού και κύησης κυμαίνονται από 9.000 ως 16.000 δολάρια.
Μάλιστα, στις ΗΠΑ η πρακτική της παρένθετης μητέρας είναι τόσο ακριβή ώστε τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες Αμερικανοί γονείς έχουν καταφύγει στην Ινδία για τον λόγο αυτόν.

in.gr