Παππούς χτυπάει με βία το εγγονάκι του και υπάρχουν ακόμα διλήμματα στο Twitter για το αν το ξύλο είναι κακοποίηση (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οργιάζει το twitter με το βίντεο ενός παππού που φαίνεται να χτυπά το εγγόνι του και να φωνάζει στην αδερφή του ώστε να κάτσουν ήσυχοι στη θέση τους.   Σύμφωνα με τη «Sun», το βίντεο ανέβηκε στο Reddit και έκτοτε έχει τουλάχιστον 2.000.000 views που ξεκίνησαν μια έντονη συζήτηση γύρω από το ξύλο και κατά πόσο θεωρείται είδος κακοποίησης η παραπάνω πράξη.

από την Βέρα Πάρδου


Ίσως να μην υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή τη διαμάχη γιατί υπάρχουν ακόμη αρκετοί άνθρωποι που μιλούν με βάση την εμπειρία τους και ότι ενώ τους είχαν τιμωρήσει με ξύλο μικροί δεν τους έκανε κακό.  Από την άλλη όσο προχωρούν οι γενιές αυτή η μέθοδος τείνει να αποφεύγεται και να αντικαθίσταται με μέσα πιο κοντά στον διάλογο και στην άμεση επικοινωνία με το παιδί από την επιβολή συμπεριφοράς.

Μάλιστα ανάμεσα στα σχόλια υπήρχαν ορισμένοι που ισχυρίζονταν ότι αυτοί που είναι αντίθετοι με την συγκεκριμένη πρακτική, είναι πιθανότατα εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τους δικούς τους γονείς και δεν έχουν μάθει να πειθαρχούν. Ένας επισήμανε κιόλας ότι το ξύλο που είχε φάει εκείνος μικρός δεν συγκρίνεται καθόλου με αυτό στο βίντεο και ότι θεωρείται φυσιολογικό, αφού δεν εντοπίζει κάτι λάθος.

 

Ακόμα το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον Ολυμπιονίκη Τζέιμς Κάρτερ λέγοντας ότι αυτό έκαναν και οι δικοί του γονείς με αποτέλεσμα να μπει σε δύο ολυμπιακές ομάδες και τελικούς. Βέβαια περισσότεροι ήταν εκείνοι που δεν ασπάστηκαν αυτή την τοποθετώντας τον εαυτό τους στον αντίποδα εντελώς αντίθετοι με αυτή την πράξη και χαρακτηρίζοντας την απαίσια.

Επισημαίνουν ότι αν έχεις ανάγκη αυτό τον τρόπο για να σε ακούσει το παιδί σου τότε εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα τονίζοντας πως δεν είναι σωστό να χτυπά κανείς το παιδί του για τη συναισθηματική, κοινωνική και συμπεριφορική του ανάπτυξη. Πραγματικά είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα γιατί ενώ όλοι τασσόμαστε κατά της βίας ορισμένες φορές νιώθουμε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος οι λίγες ξυλίες προκειμένου να γίνουμε κατανοητοί.

Επειδή όμως κάθε παιδί, οικογενειακός πυρήνας και γονέας είναι διαφορετικός το καλύτερο είναι να δοκιμάζονται πολλές ανόμοιες προσεγγίσεις ώστε να ξέρουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι ποιος τρόπος επικοινωνίας είναι ο πιο λειτουργικός για αυτούς. Και ίσως για το τέλος να εξηγούμε αυτόν τον τρόπο και στους παππούδες και τις γιαγιάδες.