Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: 15 διάσημες Ελληνίδες "κρύβονται" πίσω από τις παιδικές φωτογραφίες τους- τις αναγνωρίζετε; (φωτο)

Το Instagram γέμισε με χαρούμενα προσωπάκια από παιδιά που γελούν, παίζουν και ποζάρουν με νάζι στο φακό. Πολλές διάσημες κυρίες λοιπόν της ελληνικής showbiz δημοσίευσαν στον προσωπικό τους λογαριασμό πως ήταν στην παιδική τους ηλικία και ποια είναι η ευχή τους για τον κόσμο. Συγκεκριμένα σε τι κόσμο θα ήθελαν να ζουν αν μπορούσαν να γίνουν πάλι παιδιά. Αυτή η πρωτοβουλία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αν ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας.

Από τη Βέρα Πάρδου

Ευκαιρία λοιπόν να ακουστούν αυτές οι φωνές και οι ευχές να γίνουν πραγματικότητα για όλους.

 

Κατερίνα Γερονικολού - Ηθοποιός

Έναν Κόσμο Χωρίς Μίσος… Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σε έναν κόσμο χωρίς μίσος για όποιον δε μας μοιάζει ή δε συμφωνούμε μαζί του.

Ντορέττα Παπαδημητρίου - Ηθοποιός, Παρουσιάστρια

Αν ήμουν σήμερα παιδί ,θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο ,χωρίς βία ,χωρίς διακρίσεις ,χωρίς πόλεμο. Σε έναν κόσμο, με πράσινο ,με ποτάμια και δάση ,με καθαρές θάλασσες. Ανάμεσα σε μεγάλους με καθαρά βλέμματα. Μεγάλους που θα μου επέτρεπαν να είμαι ο εαυτός μου ,να λέω την γνώμη μου. Μεγάλους που θα με προστάτευαν και θα ένιωθα ασφαλής. Μεγάλους που θα με άφηναν να ονειρεύομαι και θα μου έδιναν τα εφόδια, να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Δεν είμαι παιδί όμως σήμερα. Είμαι η μεγάλη. Και πρέπει να είμαι αυτή που θα ονειρευόμουν ως παιδί.
Κι εγώ ,κι εσύ και όλοι οι μεγάλοι.

Σταματίνα Τσιμτσιλή - Παρουσιάστρια

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σε έναν κόσμο χωρίς πανδημίες, βία και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αθηνά Οικονομάκου - Ηθοποιός, Επιχειρηματίας

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σ´ έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, χωρίς βία, πολέμους και αρρώστιες, σ´ έναν πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει και σε μια οικογένεια που θα αποτελείται από ψυχικά υγιείς και φωτεινούς ανθρώπους! Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς φόβο.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Δημοσιογράφος

Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς θυμό, πόνο, αδικία, φόβο και κακοποίηση. Όλα τα παιδιά δικαιούνται έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ΕΙΡΗΝΙΚΟ.

Ρούλα Σταματοπούλου - Makeup Artist

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώσω σε έναν κόσμο με αγάπη & ελευθερία χωρίς φόβο, βία, κακοποίηση και ρατσισμό! Σε έναν πλανήτη καταπράσινο που να σφύζει από ζωή και οξυγόνο και να γελάω, να γελάω δυνατά!!!

Ιωάννα Πηλιχού - Ηθοποιός

Αν ήμουν σήμερα παιδί, θα ήθελα να μεγαλώνω σε έναν κόσμο που δεν θα κινδυνεύω. Σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, χωρίς βία, πολέμους, πόνο, αδικία, κακοποίηση. Σε έναν πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει. Ονειρεύομαι έναν κόσμο γεμάτο φως. Σαν το φως που κρύβει η παιδική ψυχή μας.


Μαίρη Συνατσάκη - Παρουσιάστρια, Επιχειρηματίας

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο που θα ένιωθα πως οι μεγάλοι με υπολογίζουν. Που θα έπαιρναν την ευθύνη να μου αφήσουν έναν πλανήτη στον οποίο θα μπορέσω να ζήσω. Που θα μου έδιναν το καλύτερο παράδειγμα κι εγώ θα ήμουν υπερήφανη να τους μιμηθώ μεγαλώνοντας. Αυτό θα ήθελα...και ως μεγάλη στο σήμερα, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.

Χριστίνα Κοντοβά - Σχεδιάστρια ρούχων

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σε ένα κόσμο που όλα τα παιδιά θα έχουν τα ίδια δικαιώματα , που δεν θα υπάρχουν διακρίσεις κανενός είδους και η αγάπη θα είναι χωρίς όρους.

Άννα Πρέλεβιτς - Μοντέλο, Επιχειρηματίας

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ευχόμουν το ίδιο που εύχομαι και τώρα που έχω μεγαλώσει .. έναν κόσμο χωρίς κακοποίηση, χωρίς bullying, χωρίς πολέμους, χωρίς αρρώστιες! Μόνο αγάπη!


Κλέλια Πανταζή - Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής

...και εύχομαι σε όλα τα παιδάκια να ζήσουν έτσι.. τρέχοντας ελεύθερα σε λιβάδια πράσινα και χαμογελώντας ξέγνοιαστα, χωρίς κανέναν φόβο, θυμό και πόνο στη ζωή τους, μακριά από αρρώστιες, πολέμους και κακοποίηση. Έναν κόσμο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα, ισότητα και αγάπη..!


Νικόλ Παναγιώτου - Ενδυματολόγος

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, αγκαλιές, χωρίς βία και πολέμους. Σε έναν πλανήτη ασφαλή, σε μια οικογένεια που θα ξέρει μόνο από γέλια και αγάπη!

Μαριέττα Χρουσαλά - Παρουσιάστρια, Επιχειρηματίας

Αν ήμουνα σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σε ένα κόσμο γεμάτο υγεία αγάπη και εκεί όπου κάθε όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Δεν θα ήθελα να κινδυνεύει κανένα παιδί και αν είναι δυνατόν όλα τα παιδιά να είχανε μία τρυφερή αγκαλιά!


Βάσω Λασκαράκη - Ηθοποιός

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σ´ έναν κόσμο χωρίς εγκατάλειψη , χωρίς κακοποίηση, χωρίς πολέμους, χωρίς πόνο, μόνο με χαμόγελα, ευτυχία και άπειρες αγκαλιές.


Σίσσυ Χρηστίδου - Παρουσιάστρια

Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σε ένα κόσμο που δεν θα κινδυνεύω και σε ένα πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει. Χωρίς θυμό, πόνο, αδικία και κακοποίηση. Ονειρεύομαι ένα κόσμο γεμάτο φως. Σαν το φως που κρύβει η παιδική ψυχή μας.