Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Η καρμική γνωριμία και η εξωσωματική γονιμοποίηση – «Υπήρχε στιγμή που κατέρρευσα»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε αποκαλύψεις για την «καρμική» σχέση τους αλλά και τον ερχομό των δίδυμων παιδιών τους προχώρησαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το βράδυ της Πέμπτης. Η υπουργός Τουρισμού και ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης μίλησαν για τα παιδιά τους, που ομόρφυναν τη ζωή τους, αλλά και για τις δυσκολίες με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Με την κ. Κεφαλογιάννη να ομολογεί ότι «κατέρρευσε» στην αποτυχία.

«Μπορεί να δέσει η μουσική με την πολιτική. Είχα πάντα μια πολύ μεγάλη αγάπη στην Τέχνη και το ότι μπήκα και είδα και από μέσα έναν χώρο που για μένα ήταν πάντα συναρπαστικός, μόνο πιο ωραίο τον είδα, μέσα από τη μουσική του Μίνω. Αυτό που έχει συμβεί με εμάς είναι ότι ο καθένας έχει ανοίξει το παράθυρο, σε μια τελείως διαφορετική ζωή και καθημερινότητα. Με έχει πάει παρακάτω αυτή η καθημερινή επαφή μου με την Τέχνη» ανέφερε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.


Η γνωριμία και ο έρωτας

«Όταν γνωριστήκαμε πρώτη φορά, ρώτησα την Όλγα “Με τι ασχολείστε;”. Δεν είχα ιδέα από πολιτική. Κάναμε 8 μήνες να μιλήσουμε ξανά. Δέσαμε μαγικά μετά μουσικής. Δεν έκανε κανείς το πρώτο βήμα. Έγινε χωρίς να το καταλάβουμε, σαν αυτοματισμός, σαν να το ξέραμε, δεν προσπάθησε κανείς από τους δύο. Ήταν σαν να έπρεπε να συμβεί. Βρεθήκαμε σε μια συναυλία, να καθόμαστε δίπλα δίπλα» εξομολογήθηκε το ζευγάρι για το πώς ήρθε κοντά.

«Η Όλγα έχει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα, είναι πιεσμένη και αν την πιέσεις λίγο ακόμη, εκρήγνυται. Αν είσαι τη λάθος στιγμή και πεις το λάθος πράγμα… Αλλά μετά από δύο λεπτά έχει τελειώσει» αποκάλυψε ο Μίνως Μάτσας για τα αρνητικά χαρακτηριστικά της συζύγου του.

Ο ερχομός των δίδυμων παιδιών τους και η εξωσωματική

Η Υπουργός Τουρισμού δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά και για την εξωσωματική γονιμοποίηση που έκανε για να αποκτήσει τα δίδυμα παιδιά της.

«Βρέθηκα σε μια προχωρημένη ηλικία μιας γυναίκας που αποφασίζει να κάνει οικογένεια. Το είχα ξεγράψει, προφανώς ξύπνησε μέσα μου όταν γνώρισα τον Μίνω. Ήταν μια συνθήκη που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργήσω οικογένεια. Σέβομαι όλες τις διαφορετικές απόψεις. Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν παιδί μόνοι τους. Ήταν σημαντικό να γίνει με μια σύνδεση με έναν άνθρωπο, με τον οποίο την οικογένεια αυτή θα τη δημιουργήσουμε μαζί. Θα είναι και ένας τρόπος να δεθούμε και εμείς περισσότερο.

Εκεί που τα βλέπεις ρομαντικά, έρχεσαι σε ένα πολύ πρακτικό ζήτημα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Βλέπω ότι πολλές φορές στην κοινωνία δεν τολμάμε να μιλήσουμε ανοιχτά για κάποια πράγματα, τα οποία θεωρούνται ακόμη ταμπού» ανέφερε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Εκτός από το οικονομικό, υπάρχει και το ψυχικό κομμάτι. Θέλει δύναμη και πίστη αυτό το πράγμα. Τα περάσαμε όλα μαζί» τόνισε με τη σειρά του, ο Μίνως Μάτσας.

«Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ, σε βαθμό που υπήρχαν φορές που κατέρρευσα. Το λέω πολύ ανοιχτά, παρότι έχω περάσει πολλά και θεωρούσα ότι μπορώ να μη χάνω τον έλεγχο, ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που έχω νιώσει. Όταν πλέον ήρθε, αισθάνθηκα ότι ήθελα να μιλήσω για να δώσω ενθάρρυνση στις γυναίκες που έχουν βάλει αυτό το θέμα πίσω, λόγω ηλικίας. Αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια και η δύσκολη διαδικασία, όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε η Υπουργός Τουρισμού.

«Είναι αγόρι και κορίτσι, δύο διαφορετικοί κόσμοι, από την πρώτη ώρα που γεννήθηκαν. Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιδιά. Είναι ο άντρας και η γυναίκα, είμαστε δυο ζωάκια μέσα στη φύση, που είναι το ένα στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Βλέπουμε μεγαλώνοντας πως ο χαρακτήρας του ενός με τον άλλου είναι διαφορετικός. Το κορίτσι είναι πιο δυναμικό, είναι αρχηγός, το αγόρι ακολουθεί, έχει ένα παράπονο. Όταν τα βλέπεις μπροστά σου να μεγαλώνουν, αλλάζει ολόκληρη η αντίληψή σου. Προσπαθείς να καταλάβεις μια γυναίκα» εξομολογήθηκε ο μουσικοσυνθέτης για τα παιδιά του.