Ο Δημήτρης Κοτταρίδης στο "Μαμά-δες": "Γιατί συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο" (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης βρέθηκε καλεσμένος στη στήλη "Μπαμπά μίλα" και στην Ζωή Κρονάκη ώστε να μιλήσει για τη σχέση του με το γιο του και πως βιώνει τώρα την περίοδο της προεφηβείας σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες συνθήκες και την πανδημία. Για αυτό το λόγο αφήνει στην άκρη την ιδιότητα του δημοσιογράφου και ανοίγεται βιωματικά από το ρόλο του ως μπαμπάς.

από τη Βέρα Πάρδου 


"Ο Σταύρος είναι 12 και ενός μήνα" ξεκινάει ο μπαμπάς αυτή τη φορά όταν μιλάει για τον γιο του ενώ δεν κρύβει πόσο δύσκολη μοιάζει η εφηβεία αφού είναι ήδη στην αρχή και βλέπει κάποια σημάδια. Συνεχίζει μιλώντας για την κατάσταση, πόσο κουραστικό και ψυχοφθόρο είναι για τα παιδιά το "άνοιξε-κλείσε" των σχολείων ενώ τονίζει  ότι: "Τα παιδιά πιέζονται πολύ με την τηλεκπαίδευση".

Επισημαίνει όμως ότι: "Είναι μια γενιά που πιστεύω θα είναι καλύτερη από τη δική μας" αναφερόμενος στη γενιά του γιου του. Ακόμα μιλάει για το διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβει, καταστάσεις που με όσα ακούει τον ανησυχούν συχνά αλλά θέλει να ελπίζει πως το διαχειρίζεται. Μάλιστα προσθέτει ότι: "Το παιδί πρέπει να το αφήνεις να εξερευνεί γύρω του και να έχει στο μυαλό του τους κίνδυνους, ούτε να το περιορίζεις, ούτε να το αφήνεις τελείως λάσκα". Τρομερή σημασίας όμως είναι και το γεγονός που παραδέχεται ότι: "Να ξέρει αν νιώσει οτιδήποτε μπορεί να έρθει να μου το πει. Νομίζω το έχω καταφέρει και αυτό είναι το σημαντικό".

Τέλος αναφέρεται στο διαζύγιο του, πώς και αν επηρέασε τη σχέση με το γιο του ενώ κάνει σαφές ότι τίθεται υπέρ των συζητήσεων που γίνονται για τη συνεπιμέλεια. "Ο Σταύρος ήταν 2.5 όταν έγινε το διαζύγιο. Νομίζω είναι πολύ πιο δύσκολο για τα παιδιά αργότερα. Το βασικό για τα παιδιά όταν χωρίζουν οι γονείς είναι ο φόβος ότι μπορεί να χάσουν έναν από τους δύο γονείς".

"Συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο στην αρχή για λίγο" αποκαλύπτει καθώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση ενώ κάνει σαφές ότι είναι αντίθετος με τα ζευγάρια που μένουν μαζί από υποχρέωση καθώς δεν είναι κανένας χαρούμενος τελικώς και αυτό περνάει και στο παιδί.  Στην ερώτηση για την υπερπροστατευτικότητα υποστηρίζει ότι: "Το παιδί καταλαβαίνει γιατί κάνεις κάτι που κάνεις" και δεν έχει άδικο καθώς το παιδί αν γνωρίζει τους λόγους φέρνει πολύ λιγότερες αντιρρήσεις.