Ο Χρήστος Δημόπουλος στο "Μαμά-δες": "Είμαι πατέρας καρδιάς"

Δημοσιεύθηκε στις

Η Ζωή Κρονάκη συνάντησε οικογενειακώς τον αγαπημένο εδώ και δεκαετίες «παραμυθά» των παιδιών Χρήστο Δημόπουλο για να  μιλήσουν για όλα αυτά που έχει μάθει από τα παιδιά τόσα χρόνια αλλά και για την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

από τη Βέρα Πάρδου


"Έχω μάθει απίστευτα πράγματα 18 χρόνια που κάνουμε την εκπομπή αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έμαθα να βλέπω τη ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια, όσο πιο θετικά και αγνά" αποκαλύπτει για το τι πραγματικά του έχει χαρίσει η συναναστροφή του με τα παιδιά τόσα χρόνια και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μεγάλο μάθημα.

"Γεννήθηκα σε μια οικογένεια καλλιτεχνών. Οι γονείς μου πήραν διαζύγιο μόλις γεννήθηκα και μεγάλωσα με τη μάνα. Γνώρισα όλους τους σπουδαίους του κινηματογράφου και του θεάτρου. Έβλεπα την Αλίκη στην Μανταλένα στην Αντίπαρο και ήθελα να την παντρευτώ" αυτή είναι μια σκηνή από τις πολλές που έχει ζήσει ως παιδάκι ανάμεσα σε τόσα γυρίσματα. Σίγουρα οι περιγραφές του φέρουν ένα χαμόγελο στα χείλη μας και μια γλυκιά αντίδραση.

"Πατέρας καρδιάς. Εγώ γνώρισα τη γυναίκα όταν είχε ένα κοριτσάκι 3 ετών. Το κοριτσάκι αυτό το γνώρισα στα σουβλάκια του Ψυχικού όταν είχαμε βγει έξω. Ήρθε εκεί με το κοντό του το μαλλάκι, με κοίταξε και μου είπε "θέλω πατάτες τηγανιτές". Από τότε έγινε η κόρη μου και τη μεγάλωσα μέχρι σήμερα που έγινε 42 και έχει δύο κορίτσια που είναι τα εγγονακια και τα οποία τα υπεραγαπώ" και δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερος τίτλος από αυτόν του Πατέρας καρδιάς. "Έδωσα το είναι μου και ήταν εκείνη η αφορμή που με έμαθε να μιλάω με τα παιδιά, να παιζω με τα παιδιά και της χρωστάω πολλά", ειδικά όταν μιλάει με τόση αγάπη ένας πατέρας για την κόρη του.

Τέλος μαθαίνουμε για τις συγγραφικές ικανότητες του Χρήστου Δημόπουλου και ποια είναι τα τελευταία του βιβλία σχετικά με την επανάσταση του `21. Μάλιστα παραδέχεται ότι: "Έχω βγάλει 20 βιβλία, για παιδιά μικρά και για παιδιά λίγο πιο μεγάλα". Σίγουρα είναι μια συνέντευξη που αξίζει και εσείς με τη σειρά σας οικογενειακώς να απολάυσετε.