Νέα σχολική χρονιά και η ώρα της απογείωσης πλησιάζει!

Ναι…πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή απογείωση, γιατί τα παιδιά εξελίσσονται, ξέρουν να ονειρεύονται και τα όνειρα τους είναι μικροί πύραυλοι, ορμητικοί και πηγαίνουν εκεί ψηλά, όποτε το θέλουν!

Τα παιδιά γυρίζουν στα σχολεία για να διδαχθούν πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται και αυτό από μόνο του τους δίνει ένα διαφορετικό free pass σε όλα τα πεδία κι έτσι φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες και πρωταγωνιστούν σε αυτές.

Η ιστορία με τίτλο «Back 2 School» κάθε χρόνο έχει αγωνία για το άγνωστο, μπόλικο άγχος, αλλά και έναν ενθουσιασμό που σε όλους μας μένει χαραγμένος στο μυαλό όσα χρόνια και αν περάσουν!

Επιστροφή στα θρανία μετά από ένα τεμπέλικο καλοκαίρι, μάλλον μικρής διάρκειας και όχι και τόσο ανέμελο, ούτε καν για τα ίδια τα παιδιά.. επιστροφή στο πρωινό ξυπνητήρι, στις πολύ βιαστικές «αγκαλιές της καλημέρας» και κυρίως επιστροφή σε υποχρεώσεις και ένα πλαίσιο αυστηρής καθημερινότητας.

Κι όσο οι γονείς αυτές τις μέρες στα posts τους μπορεί και να βάζουν hashtag #godblessteachers – αυτούς τους δασκάλους που από το πρώτο κουδούνι αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο του καθοδηγητή, τα ίδια τα παιδιά παιδεύονται με την προσαρμογή!

Αραγε μπορούμε εμείς να τους τα κάνουμε όλα πιο ελκυστικά, πιο…πολύχρωμα?

Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες ίσως αυτό να είναι ευκολότερο.. αν τους εξηγήσουμε ότι το σχολειο ξεκινάει για να φουντώσει η γνώση τους, χωρίς ωστόσο το παιχνίδι να σταματά…οι φίλοι του καλοκαιριού δεν χάνονται, αλλά οι παρέες μεγαλώνουν και με τους νέους συμμαθητές… οι ελεύθερες ώρες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κάπως μειωμένες, αλλά και με νέα ερεθίσματα για να τις μετατρέψουν σε ακόμη πιο απολαυστικές και ενδιαφέρουσες…

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά παίρνει σάρκα και οστά όταν τελικά στο (ηλεκτρονικό πια) καλάθι ρίχνει το κάθε πιτσιρίκι τα είδη που χρειάζεται. Αλήθεια, αυτά που χρειάζεται ή - μαζί με αυτά - και άλλα τόσα που εχει δει σε διαφημίσεις?

Άλλωστε η μικρή πρωταγωνίστρια έχει συνεννοηθεί ήδη με τη συμμαθήτριά της ότι θα πάρουν ένα επιπλέον Frozen τετράδιο και οι δυο για να τα βάζουν δίπλα δίπλα στο θρανίο και ο πρωταγωνιστής μας τη μέρα του "Back2School Shopping" έχει αποφασίσει ότι η κασετίνα θα φουλάρει με Cars γιατί … έτσι πρέπει!

Και η τσάντα?

Χρώμα, σχήμα, μέγεθος, θήκες και τσέπες, ροδάκια και ιμάντες, Barbie και Minnie VS Hot Wheels , Spiderman και Polo.

Τι κι αν οι γονείς μιλούν για εργονομία , η ματιά των παιδιών στο project "σχολική τσάντα" είναι διαφορετική και πάντα αυτή κυριαρχεί.

Είναι τα τετράδια και οι μαρκαδόροι, είναι τα στυλό με πομ πον και τα μολύβια, η κασετίνα και οι χάρακες, είναι τα αυτοκόλλητα και τα ντοσιέ, είναι τόσα ακόμη που γεμίζουν ασφυκτικά την τσάντα (χωρις καν να μπουν τα βιβλία!) και είναι και ο παιδικός ενθουσιασμός που τα θέλει όλα, από τον αγιασμό ακόμη, φορτωμένα στην πλάτη ή να «ακούγονται» από πίσω τους με τα ροδάκια να κάνουν θόρυβο στο προαύλιο..

Και να κάτι που έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων… αρκετά προϊόντα πια είναι ανακυκλώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον και με εξαιρετική αισθητική για να συντροφεύουν στην καθημερινότητά τους  τους μικρούς μαθητές και να τους βοηθούν να κάνουν πράξη όλα αυτά τα μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος που διδάσκονται… για παράδειγμα φτιαγμένα από ίνες bamboo (οικολογικά και επαναχρησιμοποιούμενα) σετ φαγητού με αγαπημένους ήρωες για τις μικρότερες ηλικίες. Πόσο όμορφα μέσα στις παιδικές τσάντες…

Ένα από αυτά τα τελευταία απογεύματα του Αυγούστου, λοιπόν, με τη θερμοκρασία ακόμη στα ύψη, τις βουτιές να μην εχουν στεγνώσει στη μνήμη και τα παγωτά να συνεχίζουν να μετριούνται ως ένδειξη ξεγνοιασιάς ..ένα τέτοιο απόγευμα, με το laptop αγκαλιά και δίπλα τους μικρούς ήρωες που ετοιμάζονται για την απογείωσή τους, κάνετε κλικ στο https://www.websupplies.gr/back2school για να μπείτε στον κόσμο του Back2School μέσα από το Websupplies.gr με αναρίθμητα προϊόντα, όλα τα αγαπημένα brands, τις καλύτερες τιμές της αγοράς και αποστολή εντός Ελλάδας χωρίς καμία καθυστέρηση. Γεμίστε το καλάθι με σχολικά, κάποιο παιχνίδι, είδη τεχνολογίας που εμφανίζονται μπροστά σας , gadgets και απολαύστε την εξυπηρέτηση που σας αξίζει!

Κι αν όλα μοιάζουν αυτό το διάστημα πιο δύσκολα για τους μεγάλους, για τους μικρούς η παιδεία ας εξακολουθήσει να είναι ο δεύτερος τους ήλιος!

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και έμπνευση!

*Aκολουθήστε το websupplies στο facebook, στο instagram  και εγγραφείτε στο κανάλι στο  Youtube

 

tags:


tags: